Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Zabpehely biztosan nem hízlal?

Zabpehely biztosan nem hízlal?

Figyelt kérdés
Mostanában gyakran eszek zabpelyhet /tejben megfözve gyümölccsel stb./,és gyümölcsöt joghurttal.Kb.2 hete nem cigizek,azota nem eszek össze annyi mindent,nem eszek napi rendet csokit se.Felvagyok fujodva és ugy érzem hízok.Akkor most mit csinálok rosszul?Cigiznem kéne továbbra is,csak azért hogy ne hízzak?-eszembe sincs.
2011. márc. 6. 17:39
 1/6 anonim válasza:

az, hogy leszoktál a cigiről, az pirospont. a zabpehely nem hizlal, csak nagyon puffaszt, nagyon lassan emészted meg, ezért jó reggelire, mert így ebédig bőven nem leszel éhes. szóval azért puffadsz fel, mert lassan emészted meg. egyél belőle feleannyit, akkor talán nem fogsz felpuffadni. vagy egyél mást reggelire, ha zavar a puffadás mondjuk egy feszes felső miatt.

egyél joghurtot, keverj bele egy kis fagyasztott gyümölcsöt meg zabkorpát, az is sokáig energiát ad, de nem puffaszt annyira, mint a zabpehely.

2011. márc. 6. 17:55
 2/6 anonim ***** válasza:
82%

Van egy jó ötlet: a zabpelyhet ne tejben főzd, hanem vízben!

Lobogó forró vízbe szórd, kb. 1.:2 arányban. (zabpehely:víz)

Vedd le legkisebb lángra, és főzd 15-20 percig! Az összes vizet fője el, vagy a végén zárd el, és picit még pihentesd a fedő alatt, hogy beszívja a maradék vizet. Nagyon finom így is friss aprított gyümölccsel (banán, alma, narancs, kivi, körte; aszalt gyümölcsökkel is jó, és én szoktam hozzátenni diót is, s ha édesebbre vágyom, akkor pici mézet vagy lekvárt.Ez a fajta zabkása sokkal könnyebb, mint a tejben főtt.Lehet hozzátenni egy kis kókusztejport, vagy szójatejet, rizstejet is.Ezek is sokkal jobbak, mint a tehéntej.Próbáld ki, nem fogsz annyira puffadni! S gratulálok a dohányzás abbahagyásához, tarts ki ebben!! Rengeteget tettél ezzel az egészségedért!

2011. márc. 6. 18:22
 3/6 anonim ***** válasza:
67%

Fel ne add!! Nagyon nagyon ügyes vagy folytasd csak tovább a cigi leszokást!

Leírok párat én hogy szoktam enni, így nem puffaszt:

-vízben megfőzöm(előttem már leírták) és kókusszal/mézzel/fahéjjal/mákkal/gyümölccsel ízesítem

-nem főzöm meg hanem kefírbe, joghurtbe, túróba belekeverem

zabpelyhes kekszet, sütit sütök belőle, és reggelire eszek belőle 2-3 db-ot frissen facsart narancslével, vagy turmix-szal

kifacsarok narancsot és kevés kis citromlevet és azzal főzöm fel

rizstej/szójatej

zabpelyhes palacsinta

zabpelyhes tojásrántotta friss zöldségekkel (így kenyér se kell, mert a zabpehely már telít)

zabkorpás tejbegríz/rizs gyümölccsel

2011. márc. 6. 18:47
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem hízlal, minden reggel azt eszem tejjel+mézzel, vagy gyüm.tejsavóval, eddig 4 kg-ot sikerült leadnom másfél hónap alatt, viszont lehet, hülye vagyok, de én nem főzöm meg, csak hagyom állni egy ideig.

Ügyes vagy, és kitartó, valóban ne add fel! Valószínűleg még nem állt át a szervezeted, de ne idegeskedj, változni fog!

2011. márc. 6. 19:05
 5/6 anonim válasza:
100%
Kedves kérdező, okos tanácsot nem tudok adni, de egy cipőben járunk. Egy hónapja nem dohányzom, és 3 hete diétázom. Tegnapelőtt mértem magam, és még kicsit több is voltam, mint előtte. Én is zabpelyhet eszem reggelire minden nap, de én se főzöm meg. Nem nasizok, semmi "cigipótlék". Lehet, hogy kell egy átfutási idő, míg kiürül a szervezetből a méreg, aztán lehet fogyni. Csak azért tippelek erre, mert korábban ezzel a diétával már sikerült 7-8 kg-ot fogynom (és csomó zabpelyhet ettem), ami azóta se jött vissza, tehát nem abban van a hiba.
2011. márc. 6. 22:17
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.Megnyugtattatok.

Ha valaki gondolja még írhat.

2011. márc. 7. 08:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!