Natúr kakaóporból milyen édességeket lehet keszíteni és mi a receptje?
Szia! Hát sokféle. Pl. csokis süteményekbe, vagy magában a
kakaóitalba is lehet natur kakaóport tenni, azonkívül tejbegrízre csokiszórásként cukorral elkeverve rászórni, stb. S ha már a süteményeknél tartunk, pld. csokis maffinok készítésénél is lehet a tésztájába natúr kakaó- port tenni, na meg cukrot, vaniliáscukrot, s ha még pikánsabb, kellemes ízt akarunk elérni, akkor citrom és narancs héját belereszelni, úgy még finomabb. S természe-
tesen kell bele liszt, egy tasak sütőpor is, a vaniliás-
cukorból is 1 tasakkal. S ha maffint süt az ember, ajánlom
a szilikonos maffinformát, mert abban prímán megsül, nem
ég bele. De azért enyhén nem árt kivajazni vagy olajjal
kikenni a formákat, biztos ami biztos. Üdv. Steinné Szfvár.
Ugyanaz vagyok, aki az előző tippet írta, vagyis Steinné
Mariann Fehérvárról. Az előző kiegészítéseként vagy helyes-
bítéseként esetleg kevesebb liszttel, és kevesebb cukorral
vagy édesítőporral vegyítve, pl. glukonon, az olyan mint a
kristálycukor, tehát poralakú, és nem cseppváltozatú. Így
elkészítve talán nem hízlal, és cukorbeteg sem lesz tőle az illető, vagy ha már az, akkor nem megy fel különösebben tőle a cukorszint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!