Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogy utáltassam meg magammal...

Hogy utáltassam meg magammal az édességeket?

Figyelt kérdés
a kajáról már nagyon könnyen lemondok csak arra kell gondolnom mennyire hízlalóak viszont az édességeknél hiába csinálom ezt mindig rájárok és már nagyon elegem van ebből. ti hogy utáltok meg az édességeket?
2010. dec. 11. 10:07
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
41%

Jujj, nem tudom, de ha rájössz, nagyon kérlek, áruld el nekem is:)))

Ugyanígy vagyok vele, mint te. Betege vagyok az édességeknek.

2010. dec. 11. 10:14
 2/17 anonim ***** válasza:
32%
Sehogy...Önuralom és testedzés...
2010. dec. 11. 10:21
 3/17 anonim ***** válasza:
44%
Én nem utálom őket, csak nem eszem, mert nem vagyok éhes. Én ugyanis normálisan kajálok. Az sokkal kevésbé hizlal, mint az édesség, ráadásul használok velük a szervezetemnek, nem ártok. Ennyi a titok.
2010. dec. 11. 10:22
 4/17 anonim ***** válasza:

Szerintem a szénhidrátéhség az oka. nem kellene minden csepp szénhidráttól megvonni magad, mert az vezet ilyen kívánási rohamhoz (és zabáláshoz esetleg). Megvan az oka ennek is, a testednek hiánya van.

Normálisan kialakított diéta mellett eszedbe sem jut a csoki, keksz, csipsz és társai. Tapasztalat.

Szóval szerintem ez intő jel, hogy valami nem jó az étrendedben.

2010. dec. 11. 10:29
 5/17 A kérdező kommentje:
én is rendes kaját eszem, de a mikulás miatt itt a csokim ami folyton csalogat. a rizsnek konnyen mondok nemet, de a mikulas csokimnak kevesbe
2010. dec. 11. 10:30
 6/17 anonim ***** válasza:

Ne egyél egyáltalán cukrot! Semmilyen formában, és fehérlisztet se.

Egy hét múlva nem fogod kívánni, két hét múlva undorodni fogsz, akkorra helyreállnak a bimbóid, és megérzed, milyen túl édes.A cukor. Akkor már ehetsz aszal gyümölcsöt , ilyesmit. Mi így szoktuk a lányommal. Aztán később lassan visszaszokunk. De ha megtisztítod a tested a cukortól, akkor tényleg nem bírod már megenni.

"kisebb normál nagyobb

Címoldal / Egészség

Puffadás, túlsúly, emésztési zavarok

A bélgomba tünetei

Emésztési zavarokkal, állandó éhségérzettel küzdesz? Mindez a bélgomba tünete lehet.

Szerző: Gaby Guzek - Elisabeth Lange

Forrás: Gombák a testünkben

2008. szeptember 30.

hirdetés

"Kínzó éhségérzet, túlsúly

Vércukorszint-ingadozás

Mivel a gombák elsősorban cukorral és egyéb szénhidrátokkal táplálkoznak, a gombás betegek étrendje is eszerint alakul: csokoládét, süteményt, kenyeret kívánnak. Ha a gombák nem kapják meg kedvenc eledelüket, követelni fogják – ilyenkor szinte elájulsz az éhségtől. Vércukorszinted leesik, a cukorhiány pedig izomremegést, szemkáprázást vált ki. Ilyen esetekben az orvos gyakran cukorbetegségre gyanakszik, ám a vizsgálat eredménye rendszerint negatív. A cukorhiány azonban továbbra is fennáll. A végzett felmérések erős vércukorszint-ingadozást mutattak. Ezért a bélgombás betegségek a cukorbetegséghez hasonló tünetekkel járnak. Mivel a gombák a bélbe jutó szénhidrátok nagy részét felhasználják, a szervezet számára már nem jut elegendő tápanyag. A szervezet a cukorhiány miatt energiapótlást, táplálékot igényel.

A hírvivő anyagok módosítása

Egyes tudósok szerint a gombák egy másik trükkel közvetlenül képesek beavatkozni a szervezet anyagcseréjébe. A hírvivő anyagok segítségével folytonosan bejelentik cukorigényüket, és ily módon éhségérzetet váltanak ki. Így aztán a bélgombás megbetegedések rendszerint túlzott kalória-bevitellel járnak, mivel a cukorhiány állandó éhségérzetet kelt. Hatalmas kalóriamennyiség halmozható fel ily módon, és mivel a gombák nem emésztenek fel mindent, az állapot következménye rendszerint erős túlsúly. A zsírpárnák a fogyókúra ellenére sem tűnnek el, ezért gombaellenes kezelésre van szükség.

Kipusztulnak a beleidben a gombák, amik a cukorral táplálkoznak.

2010. dec. 11. 10:39
 7/17 anonim ***** válasza:
A Mikulásnak nem is szabad ellent mondani :) Se a bejglinek. Majd eljönnek a hétköznapok. :)
2010. dec. 11. 10:40
 8/17 anonim ***** válasza:
Egyébként, ha a rizsnek igent mondanál, akkor könnyebb lenne a mIkulásnak nemet mondani :)
2010. dec. 11. 10:41
 9/17 anonim ***** válasza:
Éppen ez az, hogy nem kell nemet mondani semminek. Nemet mondasz valaminek, a rizs az spec pont szénhidrát, pedig esetleg szükség lenne rá (abból van az energia), de természetesen nem a rizst kívánod, hanem a csokit. Miért? mert a csoki cukor, endorfin, kakaó, és már bódító anyagok masszája. Még természetes,m hogy nem a rizs után fog folyni a nyálad. Ezen ne lepődj meg. Amúgy meg a mikulás csokit ha megeszed, de csak azt, nem lesz bajod. Ha végképp nem akarsz ennyit se nassolni (a megengedett szezonális nassolást sem), akkor nem kell venni ilyesmit, vagy ha van, meg kell semmisíteni. Vagy odaadod valakinek, vagy kidobod. Ennyi. Egyszerűen ne kísértsd magad vele.
2010. dec. 11. 10:41
 10/17 anonim ***** válasza:

*Egyébként, ha a rizsnek igent mondanál, akkor könnyebb lenne a mIkulásnak nemet mondani :)

Ez tetszett, egyébként meg igaz is!

:)))))

Persze nem értem, miért kell az össze mikulást bezabálni. Nem vagyunk gyerekek. A mikulást a gyerekeknek találták ki. Egyet nyugodtan egyél meg. A többit ajándékozd el - örülni fognak neki (a gyerekek). Mindenki jól jár. Te nem mérgezed/hízlalod vele magadat, a gyerek meg lemozogja.

Amúgy én a 2 és fél éves unokaöcsémnek se mikulást vettem dögivel, hanem viszonylag egészségesebb dolgokat, túrórudit (fogyókúrázóknak ezt sem ajánlanám...), tejszeletet (fogyózóknak ezt sem), gyömölcsvelőt, zsírkrétát és színezőt, a mikulás, amit kapott, kb. 5 cm-es volt.

2010. dec. 11. 10:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!