Melyek a fogyókúrás ételek, élelmiszerek, amik nem hízlalnak annyira mint pl a kenyér vagy a tészta stb?
Az nem baj, ha fogyasztasz gabonát, mivel nagyon egészséges. Csak figyelj oda, hogy milyen formában teszed. Mondjuk a kenyér legyen félig integrális. Legtutibb módszer, ha van kenyérsütőd, és te készíted el, mert a boltban árultak nagy része átverés: ha a liszt 15%-a a barna, akkor már joguk van úgy árulni a belőlük készült kenyeret, hogy félbarna. A teljesen integrális kenyerekben ne higyj, már jópárszor próbáltam ilyet elkészíteni, de a végeredmény ehetetlen kőtömb lett.
A tésztákkal sincs semmi gond. Mindenféle gabonából készítenek nagyon jó barna tésztákat, sokukon fel van tüntetve az is, hogy nem tartalmaznak adalékanyagokat és tojást sem (van, akinek ez is szempont, pl. nekem).
Egész szemű gabonát megfőzhetsz vízben, ízesítés nélkül, az is nagyon egészséges, főleg a tönkölybúza, ami klaszisokkal jobb tápanyagokban, mint a hagyományos búza, ráadásul vele ellentétben nem is savasít annyira, sőt, szinte semlegesnek számítható.
Persze egyél sok zöldséget, gyümölcsöt, nem zsíros húst... de én a helyedben, ha szereted a kenyérféléket, nem cserélném le őket Ham-letre és társaira, amelyek olyanok, mintha habpapírt rágnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!