Miért kell eröltetni a párolt húst a sült helyett?
Figyelt kérdés
Példának okáért: ételpárolóban (direkt erre a célra való kütyüben) megpároltam a csirkecombot, semmi zsír nem jött ki belőle. Megsütöttem olyan olajsütőben, amibe nem kell olaj, iszonyú sok zsír kisült belőle.
Melyik esetben ettem meg több zsírt és több kalóriát?
2011. márc. 1. 16:28
1/6 A kérdező kommentje:
(Azt már meg sem említem, hogy a sültnek mennyivel nagyobb az élvezeti értéke...)
2011. márc. 1. 16:31
2/6 anonim válasza:
Ki erölteti? Senki nem mondta hogy ne egyél olaj nélkül sült húst. Én sütőzacsiban szoktam sütni, olaj nélkül. Nincs ezzel semmi gond.
Az olajban sütést nem ajánlják fogyókúra alatt.
3/6 Bányai Károly válasza:
Nem is a kalória miatt. A sütésnél 160-180 fok körül sütöd, párolásnál 100 fokon. A zsír magasabb hőfokon hidrogén atomokat vesz föl, másképpen hidrogénezett zsírt állítasz elő, ami nehezebben emészthető, másfelől komoly szív és érrendszeri kockázat.
4/6 Bányai Károly válasza:
Nem beszélve arról, hogy a párolásnál nem pusztul el a magas hőfok miatt számos értékes tápanyag.
5/6 Csillag*** válasza:
Ha nem szereted a párolt húst akkor süsd meg oliva olajban és köretnek egyél párolt zöldséget. :)
6/6 A kérdező kommentje:
Ez józan paraszti logika - de mit számít, hogy pl. a csirke alá teszek olajat, ha a csirkéből kifele sül a zsír, nem befele szívódik az olaj?
2011. márc. 1. 22:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!