Mennyi kalria lehet : 3db citromos cukros,2 db kakaós és 1db lekváros palacsinta?
Kedves 66%-os,
az első azt írja, majdnem 300 tölteléktől függően, te azt írod, 250 tölteléktől függően. Egy hangyapucányi eltérés miatt ne kezdj fvszolni, főleg hogy nem neked van igazad, hanem az elsőnek. Dietetikusnak tanulok, egy palacsinta töltelékkel 280 kcal körüli, attól függően, hogy ez a töltelék cukros, vagy egy kanálnyinál több, ez még emelkedhet.
A kérdésben szereplők cukrosak, így simán meglehet az első hozzászóló által írt 1800 kcal, vagy akár még több is, ha a kérdező egy evőkanálnyinál több tölteléket tett a palacsintákba.
hiszti helyett, még a dietetikus kisasszony is nekiállhat számolni
Palacsinta alaptészta
Hozzávalók
30 dkg liszt 1100KCAL
4 tojás 280 KCAL
4 dl tej 2,8-ASBÓL 240 KCAL
1 evőkanál cukor 100 KCAL
olaj vagy zsír 0,5 DL 450 KCAL
szódavíz
só
EZ 2170 KCAL ÉS 25 PALACSINTA, VAGYIS PALACSINTÁNKÉNT 87 KCAL
CITROMOS TÖLTELÉK: 1 PALACSINTÁRA KB KELL 3 DKG CUKOR + A CITROM - EZ 120 KCAL - CITROM UGYE ELENYÉSZŐ
KAKAÓSBA KELL SZINTÉN KB 30 G CUKOR + 20 G KAKAÓ EZ 120+ 88 KCAL
LEKVÁROSBA KELL 5 DKG LEKVÁR, AMI AZ ÜVEGRŐL LEOLVASHATÓ KCAL-T TARTALMAZ
:)
De okos valaki.
A hisztiről annyit, hogy a tapló stílust kikérni magadnak nem hiszti, sajnálom, én nem ezt szoktam meg, lehet, hogy egyeseknél ez a norma - talán nálad is. Engem zavar. Ez van.
Amúgy meg számolni tökéletesen tudok, nem kell a te fejtegetésed. Bizony a nem cukorpótlóval készülő palacsinták bőven vannak 250 kcal-osak.
Most nincs előttem a kommneted, de a te számításod alapján is van vagy 220/db. Én 60 kcal pluszt számoltam rá, ek-adagolással számolva. Így tanulom, ugyanis.
Még nem vagyok dietetikus, de köszi a megelőlegezést. :)
Amúgy ha a Caps-Lock-ot nem nyomnád le, olvashatóbb lenne az egész. Nem lesz nyomatékosabb így egy szavad se.
Első vagyok:
A neten és az összes itthoni kalóriatáblázatomban csupa eltérő adatot találni. Egyes források 900 kalóriával számolnak egy darab palacsintát!
Szóval ezeken a 30 kalóriás eltéréseken kár összeveszni, meg a másikat hüly.ézni. Ha a táblázatok tévednek, az ember is tévedhet a rögtönzött számításaival, meg a különböző tanított módszerek, amikkel a dietetikusokat képzik (nővérem annak készült, és attól függően, hogy milyen könyvből tanult, mást és mást "tanult meg". Konkrétan emlékszem a töltött káposzta kalóriaértékét minden félévben változtatnia kellett :) ). Állapodjunk meg 250 kalóriában, az mindenki szerint közel helyes. :)
Így a hat palacsinta 1500 kcal.
És kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!