Káros a fogyás szoptatás alatt még akkor is ha nem diétázom?
A kerdesed tenyleg remek. Mar en is akartam kerdezni regebben, mert ezzel a temaval kapcsolatban csak ellentetes velemenyek vannak. Amikor egyik kerdesben amiatt aggodik a kismama, hogy a terhesseg alatt felszedett kiloktol hogyan fog megszabadulni, akkor tizen azzal vigasztaljak, hogy szoptatas alatt sok-sok anyukarol csak ugy potyognak le a kilok. Ket perccel kesobb ha egy szoptatos anyuka arrol kerdez, hogy hogyan fogyhatna, akkor pedig tiz valaszt kap, ami arrol szol, hogy nehogy fogyni merjen, mert akkor elapad a teje, meg mereganyagok kerulnek at a babahoz es hasonlok.
Azert ez igy kicsit vicces.
Epp emiatt en megkerdeztem anno a dokit, hogy mi is a helyzet a fogyassal. Azt mondta, hogy nyugodtan figyeljek oda a taplalkozasomra szoptatas alatt, etkezzek valtozatosan, feherjedusan. Egyek sok zoldseget, gyumolcsot es ha nem erzek hatalmas nagy vagyat a szenhidratok utan, akkor azt hagyjam el nyugodtan, ha van tejem, akkor nem ettol fog elapadni. Drasztikus dietakat ne probaljak, de odafigyelhetek nyugodtan. Erosito gyakorlatok is csinalhatok, de ne hajtsam tul magam es akkor a tejemnek semmi baja nem lesz.
Nah, ezt a sok hasznos dolgot az eletben vegul nem tudtam alkalmazni, mert szules utan be sem indult a tejem. Het hetig vartam ra, szenvedtem, megsem volt egy csepp sem. Annak ellenere, hogy a het het alatt akkor is ettem, ha nem voltam ehes, mindent magamba tomtem, amire azt mondtak, hogy segiti a tejtermelest, hiztam is harom kilot. Es megsem tortent semmi...
Hihetetlen, hogy a sok turelmetlen ember meg nem kepes egy valaszt vegigolvasni, vagy ha megis megteszi, akkor ertelmezni.
Konkretan a kommentem komplett masodik fele a valasz a kerdesre, es tomenyen arrol szol, amit a negyedik "ertelmes" valaszolo ir, csak kicsit korrektebben.
Koszonjuk!
A 3. valaszolo
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!