Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Azjó kezdés egy fogyókúrához...

Azjó kezdés egy fogyókúrához hogy előszőr bevezetem a hogy 8-óra után nem eszek, illetve csak nagyon ritkán eszek "rossz" nasikat, próbálok átálni szinte teljesen a vizre, majd ha jobb idő lesz pedig elkezdek sportolni?

Figyelt kérdés
És hogyan kezdjek neki,sportolni pl.:futni,mert eddig még nem nagyon mozogtam tudatosan
2011. febr. 18. 21:17
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

10.17 Skorbut? Már miért lenne skorbut a vége? Pont skorbut ami a C-vitamin hiány miatt alakul ki? Az alap egy jó diétánál, hogy az ember rengeteg zöldséget eszik, és gyümölcsből sincs hiány! Sokan azt hiszik, hogy attól egészséges a táplálkozás, ha minden sz@rból esznek egy kicsit. Hányszor olvasom itt... "mindent kell enni!" Valaki mondja már el nekem, hogy miért is kéne csokit, chipset, fehér lisztes dolgokat, túl zsíros húsokat? Miért is??? Azért, mert a sok akaratgyenge meg akarja ideologizálni, hogy miért tud ezekről a sz@rokról lemondani!!! Alapvetően 3 féle makrotápanyag létezik: FEHÉRJE, SZÉNHIDRÁT, ZSÍR. Ha ebből megadjuk a szervezetnek a legjobb minőséget, akkor másra egyáltalán nincs szükség. Az ember több százezer éve van a földön. Miket is evett ezalatt? Leszámítva az elmúlt egy-kétszáz év műkajáit? Oké, akkor mondom: Húsok, zöldségek, gyümölcsök. Ennyi... mert a természet ennyit ad. És milyen érdekes, hogy az állatok között nincs cukorbetegség, ritka a rák, nem igazán van érrendszeri betegség stb.

Mikrotápanyagok... vitaminok és ásványi anyagok. Ezeket ugye mind prezentálja a természet. Aki sok gyümölcsöt és zöldséget eszik, olajos magvakat és húst, az mindenhez hozzájut? Ugye nem gondoljuk komolyan, hogy a fehér liszt, a finomított cukrok, chipsek és hasonló sz@rok kellenek az egészséges táplálkozáshoz???

Azért írom mindenkinek a roston csirkét párolt zöldséggel, meg a barna rizst, mert ez a legegyszerűbb, nem kell vele bajlódni.

Leírhatnám a gyümölcsös zabkását, vagy a roston halakat, és ezerféle receptet, ahogy pl. én táplálkozom. De egy 17 éves aki le akar fogyni, az talán kifőz egy rizst, és megkéri anyut, hogy süssön roston egy húst. De, hogy nem fog zöldségekkel töltött tonhalat sütni, az biztos!

Szóval igen, én így étkezem. Zöldségek, gyümölcsök, fehér húsok, néha barnarizs.

Ha ez lenne az abnormális, akkor nem lennék 90 kilósan szálkás. Nem tudnék futni 20km-t egyhuzamban, van lebringázni gond nélkül a Balatonig fél nap alatt. Nem voltam beteg amióta így kajálok (6 éve). Az influenza minden évben elkap, pontosan 2 napig vagyok beteg... nem hetekig, mint mások.

A szervezet egyszerű dolog. A legjobb minőségű fehérje, szénhidrát és zsír kell neki. Van 1000féle zöldség és gyümölcs, és sokféle hal és szárnyas is. Nem egyoldalú ez egyáltalán. Az meg, hogy a legtöbb ember azt nevezi sokoldalúnak, hogy eszik kenyeret, tésztát, chipset, nutellát, csokikat, sütiket... az egyenesen nevetséges. Ennyi erővel a kocsimnak se adok mindig szuper benznit, néha öntök bele egy kis sz@rt is, mert fő a változatosság!

2011. febr. 19. 10:57
 12/17 anonim ***** válasza:
Az előbb a 6. sorban ezt akartam írni természetesen: "miért nem tud"
2011. febr. 19. 10:58
 13/17 anonim ***** válasza:

A skorbut legelterjedtebb fajtája valóban c-vitamin hiányától alakul ki, de van olyan fajtája is, ami meg az egyoldalú táplálkozástól, én erre értettem.

Amúgy meg persze, hogy nem abnormális ha valaki zöldséget eszik...

Igen, sokan írják, hogy mindent kell enni, szerintem arra értik, hogy így könnyebben betartják a diétát és ezáltal tartós lesz a fogyásuk, ugyanis ha valaki -aki eddig "mindent" evett- hirtelen elkezd megvonni magától dolgokat, na annak tutira falási roham lesz a vége és nem pedig fogyás. Tehát egy átlagember valóban jobban le tud fogyni úgy, ha mindent eszik csak mértékkel. Nyilván akinek hivatása az egészséges táplálkozás, az másképp csinálja és ez érthető is, az ember a munkáját csinálja is meg 100%-osan.

A többezer évvel ezelőtt élt emberek valóban nem chipset zabáltak, de akkor még a világ is más volt. Sajna tele van minden mű dolgokkal, nem csak az ételek (mű-haj, porok, a tisztálkodási cuccok is tele vannak mesterséges sz.arokkal), így az emberi szervezet is ehhez idomul, gyakorlatilag igényli a rosszat. Nincs is ezzel gond, ha nem napi rendszerességgel teszi, nyilván minden rosszban van valami jó, így pl. hülye az, aki teljesen elhagyja a csokit, hiszen pl. köztudottan jó az idegekre és más pozitív hatása is van. De nyilván nem kell kilószámra enni, sőt! SEMMIT nem szabad kilószámra enni, jóból is megárt a sok.

Összességében egy átlagos életviletű embernek egyáltalán nem szükséges egy életre eltemetni pl. a túrósbatyut (nem én voltam az a túrósbatyus kérdező, nehogy rám kenjétek!!!), de ne is egye nap mint nap. Maga Rubint Réka is nyíltan vállalja, hogy ő sem csak a saját- és az egészséges kajákon él, ott is lecsúszik a somlói, de aztán tornával ledolgozz. A mozgás meg nagyon fontos, nem vagyok a Schobert házaspár megszállotja, de szülés után pl. nekem is Réka 20 perces blokkjai segítettek a fogyásban, 4 hónap alatt ment le 15 kg (ami azért normál tempó) és volt, hogy egyhuzamban csak 20 percet tudtam csinálni a baba miatt (aztán este meg ment az újabb 20 perc), de igenis segített, nemcsak a fogyásban.

2011. febr. 19. 12:12
 14/17 anonim ***** válasza:
10.58: nagy lájk, tök igazad van :) de 20 km egyben? :O én most kezdtem el a 10km edzésterv kezdőknek c. edzéssort, és képtelenségnek tartom, hogy 1 óra alatt lefussam a végén a 10 km-et (najó, 10700, mert az 2 szigetkör:). mennyit futsz egy héten? mennyire kell odatenni magad, hogy sikerüljön? (tanulás mellett, van h 7ig órám van, ráadásul csak szigeten futhatok, mert a szalagjaim bármelyik percben elszakadhatnak:S)
2011. febr. 19. 12:37
 15/17 anonim válasza:
én most csak a fitáshoz szeretnék szólni..az hogy nem tud valaki lefutni 10 kmert az hülyeség bárki letud..én nem futottam szinte semmit kb fél évig utána elhívtak egy 15 kmes futásra ahova én is félve mentme el, mert azthittem hogy ez kva sok..de nem...minden fejben dől el..és nem időre kell futni..ez a legnagyobb hülyeség szép lassan a saját tempódban és egyre jobban fog menni. remélem segítettem valamit
2011. febr. 21. 22:04
 16/17 anonim válasza:
100%

Szerintem elsőre mindenképp jó nekifutás.Nem jó módszer az amikor az ember egyik napról a másira elhatározza magát és megvon mindent magától majd drasztikus edzésbe kezd.Mellesleg ez megterhelne lelkileg is.

Csak szépen fokozatosan...

Először ne egyél lefekvés elött majd szépen fokozatosan alakítsd ki a napodat,hogy a szénhidrátdús kajcsikat délelött délután könnyebbeket estére pedig minnél szegényebbet,futás,mozgás,torna..néhány hét alatt építs be mindent így a legkönnyebb és leghatásosabb szerintem mert így nem fogsz szenvedni és nem adod fel néhány hét alatt.Sok sikert hozzá ;)(bocsi ha valaki írt már hasonlót,nem olvastam végig a válaszokat)

2011. febr. 27. 01:40
 17/17 Renner Barbara válasza:

koplalni nehogy koplalj mert az hízlal !

a sportoláshoz pedig szépen fokozatosan vezesd rá a tested előszőr csak picit aztán mindig csinálhatsz többet persze ne órákig tornázz a végén már. Szerintem ha normálisan eszel napi egy óra testmozgás elég :))

2011. febr. 27. 16:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!