Mi a különbség a fogyókúra és a diéta közt?
Fogyókúra szabadon választott jobbára, célja a fogyás.
A diéta muszájból csinált dolog, pl. cukorbetegek esetében vagy mondjuk gyomorrontáskor - ergo nem fogyási célzattal.
én úgy értelmezem, hogy a fogyókúrában benne van a kúra szó, ami arra utal, hogy egyszer vége lesz. ha elérted az álomsúlyt, akkor abbahagyod, visszaállsz az eredeti étkezésre, és hopp, fél év múlva megint elhíztál. akkor újabb fogyókúra, a végén újabb elhízás... a legtöbb fogyni vágyó embernek ilyen korszakai vannak "amikor fogyókúrázom" és "amikor épp nem". a testsúly folyamatos ingadozása (pláne, ha sok a túlsúly) nagyon megterheli a szervezetet. arról nem is beszélve, hogy a legtöbb fogyókúra gyors eredményt ígér azzal, hogy megvonja tőled a legtöbb szükséges táplálékot, arról meg egyik se ír, hogy mi lesz, ha letelik a 13 nap...
a diéta az, amit fent írtak, így viszont nem értem, hogy a válaszadó miért ezt írta, én azt szoktam írni ilyenkor, hogy "ne fogyókúrázz, válts életmódot"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!