Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mi a különbség a fogyókúra és...

Mi a különbség a fogyókúra és a diéta közt?

Figyelt kérdés
2011. febr. 17. 15:55
 1/6 anonim ***** válasza:

Fogyókúra szabadon választott jobbára, célja a fogyás.

A diéta muszájból csinált dolog, pl. cukorbetegek esetében vagy mondjuk gyomorrontáskor - ergo nem fogyási célzattal.

2011. febr. 17. 16:07
 2/6 anonim ***** válasza:
Szerintem is ennyi amit az első irt.Diétázni kell ha beteg vagy meg ha tejérzékeny vagy lisztérzékeny vagy akkor kell egy speciális étrend.A diéta valami betegség miatt kell.A fogyókura meg az ha te magadtol azért hogy fogyj nem veszel magadhoz annyi táplálékot vagy egészségesebben étkezel,annak érdekében hogy veszíts a súlyodból.
2011. febr. 17. 16:10
 3/6 A kérdező kommentje:
azért kérdem mert egyik kérdésemre egy válaszoló azt írta a tanácsok közé hogy diétázzak ne fogyózzak (fogyni szeretnék pár kilót meg formálni magamon) :) és nem értettem mi a különbség :$ :)
2011. febr. 17. 16:14
 4/6 anonim ***** válasza:
Gondolom arra értette, hogy egészségesen étkezz és úgy fogyj le. A fogyókúra általában nem egészséges, gondolj csak a topmodellek étrendjére.
2011. febr. 17. 17:34
 5/6 anonim ***** válasza:

én úgy értelmezem, hogy a fogyókúrában benne van a kúra szó, ami arra utal, hogy egyszer vége lesz. ha elérted az álomsúlyt, akkor abbahagyod, visszaállsz az eredeti étkezésre, és hopp, fél év múlva megint elhíztál. akkor újabb fogyókúra, a végén újabb elhízás... a legtöbb fogyni vágyó embernek ilyen korszakai vannak "amikor fogyókúrázom" és "amikor épp nem". a testsúly folyamatos ingadozása (pláne, ha sok a túlsúly) nagyon megterheli a szervezetet. arról nem is beszélve, hogy a legtöbb fogyókúra gyors eredményt ígér azzal, hogy megvonja tőled a legtöbb szükséges táplálékot, arról meg egyik se ír, hogy mi lesz, ha letelik a 13 nap...

a diéta az, amit fent írtak, így viszont nem értem, hogy a válaszadó miért ezt írta, én azt szoktam írni ilyenkor, hogy "ne fogyókúrázz, válts életmódot"

2011. febr. 17. 21:08
 6/6 anonim ***** válasza:
Sajna az életmódváltásnak csak egy kis része az étkezés. Ahhoz, hogy az életmódodon változtass, ki kell iktatni pl. a stresszforrásokat, de nyilván emiatt senki nem fogja csak úgy eldobni magától az amúgy tresszes munkáját. Nagyon egy hülye szó ez az életmódváltás, olyan porhintés feelingje van...
2011. febr. 18. 11:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!