Mennyi az optimális fogyás egy hónap alatt?
21.04 A szövegértésemmel semmi gond, és nem szajkózok semmit. Ami az agyacskámban van? Te mivel szoktál gondolkodni a térdeddel? :D Én csak az agyacskámmal tudok gondolkodni bocs :)
Az viszont, hogy te sztereotípiákban gondolkodsz, (izmos kocka has) rólad sokat árul el. Woody Allen mondja az Annie Hall című filmjében a barátnőjének, miközben az nem érti mit lehet nézni az amerikai focin: "Tudod Drágám ezeknek számít a fizikum! Csak az entellektüellek hiszik azt, hogy elég, ha szellemileg onanizálnak!"
De Thomas Mann is megírta már: "Az ember nem csak a tetteiért és műveltségéért felelős, hanem a látványért is, amit okoz!"
Szóval ez a "mindenki hülye aki jól néz ki" és "minden okos ember ronda" sztereotípia elég ciki, főleg ha valaki úgy érzi magáról, hogy művelt és intelligens. Vitatkozunk itt valamiről, amivel semmi gond nincs. Viszont ha érvelés helyett személyeskedni kezdesz, az elég szánalmas dolog.
Le lehet engem pontozni, meg hasonló gyerekes hülyeségek. A lényegen nem változtat. Az a baj, hogy a kövérek többsége aki ide ír, azt várja, hogy valaki mondjon nekik valami csodaszert, vagy olyan módszert, amivel könnyedén hipp-hopp le tudnak fogyni. Aztán persze jönnek az önjelölt dietetikusok és fitness guruk, akik előadják a butaságokat: 6 óra után ne egyél, felezd meg amit eddig ettél, igyál mályva teát, próbáld ki a 90 napos diétát, vegyél hájrázó övet, ne egyél egész nap, csak igyál, ne egyél csak délelőtt, hasazz sokat, hogy a hasadról fogyj stb.stb.stb.stb.stb.
Én leírom, hogy hogyan működik az emberi szervezet, mire van szüksége, mire miért van szüksége, mik a mennyiségek, mik az alap dolgok.
És amikor kiderül, hogy ebben semmi újdonság nincs, és csak rengeteg munkával, akarattal, elhivatottsággal lehet lefogyni, akkor nekem esnek, lepontoznak, leugatnak. A lényegen ez persze nem változtat. Ezeknek az embereknek a 99%-a egy életen át jojózni fog a súlyával, mert nem hajlandó elfogadni a tényt, hogy életmódot kell váltani, és az egészséges táplálék nem KÚRA SZERŰ kell, hogy legyen, hanem EGY ÉLETEN ÁT kell folytatni. Ez van... Sajnos ha ezzel az ember tisztába kerül, akkor egy életre elveszíti az illúzióit, hogy vannak csodaszerek, csodatechnikák... ez fájdalmas tudom. Ráadásul ha valaki bevallja magának, hogy gyenge és gyáva, és csak azért nem tud lefogyni, mert nincs kitartása és akaratereje, akkor utána már nehéz mellé dumálni!!!
Minden kövérnek megvannak a maga kifogásai: Bánatból eszem, nem tudom megállni, ilyen típus vagyok, genetika, nehéz a csontom (ez a legviccesebb :D ) stb.
Ez mind kifogás, butaság, lustaság, hülyeség...
Aki ezzel szembenéz, és elfogadja, hogy csak rajta múlik, az le fog fogyni egy életre. Aki nem, az meg jojózik.
Szia!
Fogyni kemény munkával lehet sajnos. 30 perc mozgás jó kezdésnek, de kevés a jó "eredményekhez".
Jó úton haladsz, mert tudod már, hogy mire kell odafigyelni.
- Mozgás
- Táplálkozás
A legfontosabb, hogy olyan tevékenységet válassz magadnak, amiben jól érzed magad. Ha szívesen csinálsz valamit, a kiemelkedő eredmények maguktól fognak jönni.
Lényeg a lényeg, hogy lassan ,de KITARTÓAN végezd a feladatod!
Ha már napi 1 - 1.5 órát tudsz edzeni és odafigyelsz a táplálék bevitelre is, gyorsan lemegy az a 10 kg.
Kitartás, folytonosság, állandóság. Fontos szavak a sikerhez.
Kérdezz meg egy független edzőt, hogy mit és hogyan érdemes csinálni. Ha nem tudod mit kell csinálni,az csak felesleges időpazarlás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!