Mennyi az optimális fogyás egy hónap alatt?
Annyira bírom ezeket a táplálkozástudományi szakembereket, akik kapásból leugatják a próbálkozókat.
Igenis minden plusz mozgás számít, ha meg most kezded a sportolást egy mozgásszegény életmód után, akkor kifejezetten nem is ajánlatos túlerőltetned magad. Mindig annyit kell mozogni, amiről úgy gondolod, hogy már pont nem bírod. Ennek az idejét növeld folyamatosan.
A zsír valóban mindenhonnan csökken fogyásnál, de ha rádolgozol bizonyos izmokra, akkor látványosabb lest a különbség. és a legtöbben erre hajtanak. Tehát ez a kioktató "-úgysem onnan fogysz, ahonnan te akarsz!" duma csak arra jó, hogy a válaszoló bizonygassa magának, hogy milyen okos, miközben a kérdező nem erre kíváncsi.
Ideális mennyiségű fogyás tényleg nincs, a testalkatodhoz képest kell formálódnia a testednek. (Tehát ne a kg-okat számold!) Ettől függetlenül a heti 4-5 kg-nál több fogyás már a bőr megereszkedését okozhatja.
Nekem sem a vita a lényeg, hidd el. Mindössze felbosszant az itt megszokott folytonos kioktatás meg az, hogy inkább elkeseríteni, mint biztatni szokták a kérdezőket.
Nem írtam el a 4-5 kg-ot, nem azt írtam, hogy ez jó. Ennél nagyobb súlyvesztés már nagyon káros. És ne írd, hogy lehetetlen, mert
1. több emberrel találkoztam, akinél ez megvalósult
2. pl. gyomorgyűrűnél (tudom, a kérdésben ez nem szerepelt, most is csak a miheztartás végett említem) a NAPI 1 kg-os súlyvesztés sem ritka.
Röviden, azért, mert te esetleg nem tudsz valamiről, az nem jelenti azt, hogy nem is létezik.
02-11 21:22
Úgyis csak azt szajkózod, ami az agyacskádban van, fel sem fogod, mit írok: ezért nem is válaszolok.
(Gyanítom, a szövegértés sosem tartozott az erősségeid közé. "Izmos, kocka has... )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!