Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mennyi az optimális fogyás...

Mennyi az optimális fogyás egy hónap alatt?

Figyelt kérdés
Napi szinten 30 perc torna és jobban odafigyelek az étkezésre. Kb 8-10 kg felesleg van rajtam de a legnehezebben fogyható területeken.. Mennyi az optimális fogyás egy héten vagy hónapban?
2011. febr. 11. 11:10
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
24%
Nincs "legnehezebben fogyható terület" mert a zsír az zsír. Ha kalóriadeficit van, tökéletes táplálkozás és edzés mellett, akkor mindenhonnan lemegy a zsír. A másik, hogy a "jobban odafigyelek az étkezésre" nem tudom mit jelent, de ez édeskevés... Ha valaki sz@rul táplálkozik, akkor a kevésbé sz@r is sz@r lesz :) És mivel a kajáláson múlik minden, így aztán ez nagyon nem mindegy. Napi 30 perc tornával elégetsz annyi kalóriát, ami kb. egy fél szendvicsben, vagy mondjuk egy csokiban van. Ez semmi. Egyébként a heti optimális súlyvesztés ZSÍRBÓL 0,5-1 kg. között van.
2011. febr. 11. 11:14
 2/13 anonim ***** válasza:
83%

Annyira bírom ezeket a táplálkozástudományi szakembereket, akik kapásból leugatják a próbálkozókat.

Igenis minden plusz mozgás számít, ha meg most kezded a sportolást egy mozgásszegény életmód után, akkor kifejezetten nem is ajánlatos túlerőltetned magad. Mindig annyit kell mozogni, amiről úgy gondolod, hogy már pont nem bírod. Ennek az idejét növeld folyamatosan.

A zsír valóban mindenhonnan csökken fogyásnál, de ha rádolgozol bizonyos izmokra, akkor látványosabb lest a különbség. és a legtöbben erre hajtanak. Tehát ez a kioktató "-úgysem onnan fogysz, ahonnan te akarsz!" duma csak arra jó, hogy a válaszoló bizonygassa magának, hogy milyen okos, miközben a kérdező nem erre kíváncsi.

Ideális mennyiségű fogyás tényleg nincs, a testalkatodhoz képest kell formálódnia a testednek. (Tehát ne a kg-okat számold!) Ettől függetlenül a heti 4-5 kg-nál több fogyás már a bőr megereszkedését okozhatja.

2011. febr. 11. 11:33
 3/13 anonim ***** válasza:
0%
11.33 tetszik nem teszik, ez van. 30 perc tornától semmi nem fog történni, ha nincs mellé egy jó étrend. Ráadásul azon kívül, hogy az én kommentemen nyammogtál, sok mindent nem mondtál. És főleg nem válaszoltál a kérdésre :D Tudod én meg azt imádom, hogy ebben az országban 10 millió ember van, aki mindenhez ért.
2011. febr. 11. 11:37
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Egy kérdés volt, amire az utolsó két mondatomban válaszoltam. Nem kell mindenhez érteni, de ezt például tudom. Te viszont gyanítom jól megtanultad a könyvekből, meg a többi nagyon okos sporttársadtól, amit leírtál. Csak azt felejtetted el, hogy ez nem egy fittneszlédi kérdése volt, hanem egy hétköznapi gondokkal küzdő nőé, aki nem az okoskodásra kíváncsi, hanem a tapasztalatra. És ez bizony az, akár tetszik neked, akár nem..
2011. febr. 11. 11:58
 5/13 anonim ***** válasza:
11.58 szerintem zárjuk le a témát. Úgy vélem, hogy bárkiről is legyen szó, ha leírja, hogy 8-10 kg-t akar fogyni, és ehhez hozzáteszi, hogy napi 30 percet tornázik, és jobban odafigyel az étkezésére, akkor nem azzal segít az ember, hogy megpaskolja a vállát, hogy "igen a 30 perc is de jó lesz" hanem azzal, hogy elmondja hogyan is működik ez a dolog. Vagyis, hogy a kaján múlik minden, és ne várjon sokat a 30 perc tornától. Mindegy, hogy fitnesslédi vagy nem... az ő teste ugyanúgy működik, és ha nincs egy jó étrendje, akkor semmi nem fog történni a napi 30perc tornától. Az, hogy mit tanultam és mit nem, az mellékes. Speciel tapasztalatból is beszélek.
2011. febr. 11. 12:12
 6/13 anonim ***** válasza:
Arról nem is beszélek, hogy az utolsó mondatodban válasznak szánt "heti 4-5kg fogyás" dolog abszolút abnormális. Vagy elírtad, vagy tényleg kár hozzászólnod a témához.
2011. febr. 11. 12:14
 7/13 anonim ***** válasza:

Nekem sem a vita a lényeg, hidd el. Mindössze felbosszant az itt megszokott folytonos kioktatás meg az, hogy inkább elkeseríteni, mint biztatni szokták a kérdezőket.

Nem írtam el a 4-5 kg-ot, nem azt írtam, hogy ez jó. Ennél nagyobb súlyvesztés már nagyon káros. És ne írd, hogy lehetetlen, mert

1. több emberrel találkoztam, akinél ez megvalósult

2. pl. gyomorgyűrűnél (tudom, a kérdésben ez nem szerepelt, most is csak a miheztartás végett említem) a NAPI 1 kg-os súlyvesztés sem ritka.

Röviden, azért, mert te esetleg nem tudsz valamiről, az nem jelenti azt, hogy nem is létezik.

2011. febr. 11. 17:40
 8/13 anonim ***** válasza:
A fogyás mértéke nem egyenletes.Függ attól hogy mennyi tényleges felesleg van rajtad, milyen az anyagcseréd, testalkatod, és hány éves vagy. Drasztikusan lehet fogyni nagyon nagy számokat, de nem lesz maradandó. inkább lassan de biztosan, a cél az, hogy fennatartható legyen a dolog nem pedig a gyomorfoltozás. Ha két hetente leadsz 1 kilót akkor valószínüleg maradandóbb lesz az eredmény. A test azonban hozzászokik az alacsonyabb kalóriamennyiséghez, emaitt a fogyás lelassul, de ne add fel. Fél év alatt le fogod tudni adni.
2011. febr. 11. 20:41
 9/13 anonim ***** válasza:
17.40 Leírta a kérdező, hogy 8-10 kiló feleslege van. Napi 1 kilót, meg heti 4-5-öt 200 kilós emberek adnak le gyomorgyűrűvel. Ő maximum 40 fokos láz mellett egy durva influenzával tudna ennyit leadni :) Ráadásul azt is odaírta, hogy OPTIMÁLIS FOGYÁS.... Tehát cuki tőled, hogy leírod, hogy heti 4-5 kilónál többet ne fogyjon, de még mindig az a bajom, hogy ő azt kérdezte, hogy mennyi az OPTIMÁLIS úgy, hogy 8-10 KG PLUSZ VAN RAJTA! :)
2011. febr. 11. 21:22
 10/13 anonim ***** válasza:

02-11 21:22

Úgyis csak azt szajkózod, ami az agyacskádban van, fel sem fogod, mit írok: ezért nem is válaszolok.

(Gyanítom, a szövegértés sosem tartozott az erősségeid közé. "Izmos, kocka has... )

2011. febr. 14. 21:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!