Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Meg lehet csinálni 4 "kéthetes...

Meg lehet csinálni 4 "kéthetes villámdiétát" egymás után?

Figyelt kérdés

Elég sokat kéne fogynom, és én könnyebben be tudom tartani a fix menüs diétákat, mint a számolgatóst.

Most találtam négy diétát, kéthetesek, és nem tudok dönteni, ezért úgy gondoltam, hogy szépen végig csinálom mind a négyet.

Ez nyolc hét, papíron valami 30-40 kg környékén kéne fogyni tőle. :DDDD De azt gondolom, sokkal reálisabb, ha kb. 15 kg fogyást várok, főleg az én anyagcserémmel.

Csak attól tartok, nehogy hiánybetegségem legyen.

Sok vitamin, sok fehérje, és kevés szénhidrát: mind a négyben ez a közös, és a szigorú, kötött étrend.

2011. febr. 7. 08:50
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
85%

Nem. Ezek a villámdiéták olyanok, hogy egyet megcsinálsz, aztán legalább 2 hétig normálisan kell étkezned, mielőtt újra csinálnád, de van olyan diéta, ahol egy hónapig is. Egyetlen villámdiétát sem lehet tartósan csinálni.

Csináld úgy, hogy kihagysz mindegyik között két hetet. Még így is teljesen jó lesz :)

És ha tudod, linkeld be őket :)

2011. febr. 7. 09:15
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem. Ezek a diéták nem 40 kilóra vannak, hanem ha valaki kihízta a szoknyáját, s a kerseztelőre rá kell menjen!

Neked be kéne állítani az étkezésedet tartósan, egészségesre. És legalább egy év, de inkább kettő kéne ennyi fogyáshoz, hoyg szép maradjon a bőröd. Gondolom, nem két hét alatt híztad fel.

Szerintem kérj beutalót egy dietetikushoz, s ő készít egy személyre szabott diétát neked. Ennyi fogyás mellé jó lenne az orvosi ellenőrzés. Ingyen van.

2011. febr. 7. 09:20
 3/18 anonim ***** válasza:
63%

Szerintem egyszerűen hagyd el a cukrot és a fehérlisztet, s egyél minden étkezésre fél tányérral a teli helyett. Ezt tartósan tartani tudod, és nem lesz hiánybetegséged.

A fehér kenyeret cseréld teljes kiőrlésűre, a galuskát, rizst párolt zöldségre, a zsírt hanyagold, vagy pici olaj.

Cukor helyett gyümölcsöt egyél!

2011. febr. 7. 09:22
 4/18 anonim ***** válasza:
40%
Az anyagcserét mozgással, szaunával, tisztító teákkal élénkítheted.(csalán, áfonyavirág, fél citrom leve pohár langyos vízbe éhgyomorra)
2011. febr. 7. 09:24
 5/18 anonim ***** válasza:
63%

A villámdiéták egyoldalúak, koplalósak, még jobban tönkrevágod az anyagcserédet. A köztük tartott 2 hét szünet meg arra elég, hogy többet hízz vissza, mint amit lefogytál. Nézz utána annak, hogy működik a hízás-fogyás dolog, az egészséges életmód, és úgy próbálj lefogyni. Csodaszerek és csodamódszerek nincsenek, különben nem lennének kövér emberek.

És... még ha sikerülne is (de villámdiétával nem fog), utána mi lenne? Visszatérnél a mostani kajáláshoz, és visszahíznád a 30-40 kilótdat? Nyilván nem véletlenül híztál meg... Változtass, egyszer s mindenkorra.

2011. febr. 7. 09:30
 6/18 A kérdező kommentje:

Nem véletlenül híztam, csak még egyelőre a doki se tudja, mitől. A következő kivizsgálásra májusban van időpontom. :S

Amúgy úgy gondoltam, hogy most "tüzet oltok", azt a súlyt akarom gyorsan leadni, ami gyorsan feljött (megfejelte egy depresszió, egy hónap alatt +10 kg), és aztán, ha megvan a kellő sikerélmény és motiváció, megint belevágok a 90 naposba, "ha beledöglök is".

Sanszos, de hát ez van.

2011. febr. 7. 09:41
 7/18 anonim ***** válasza:
70%

A sok eszetlen diéta helyett a normális étkezés és a MOZGÁS legyen a célod!

Én is felszedtem az ősszel tíz kilót, plusz volt már rajtam akkor is 5 kiló, mert műtötték a térdem, plusz hormontartalmú gyógyszert szedtem... Karácsony előtt hagytam abba a gyógyszert és a térdem is helyrejött, mondta a doki, hogy mozoghatok.

Vettem egy kondibérletet, és a napi másfél órás futást kombinálom minden másnap az egy óra dvd-aerobikkal. Az étkezésem az ünnepek alatt nem volt épp mintaszerű, de igyekeztem, és mostanra lement a 15 kilóm (na jó, ha őszinte akarok lenni, három kiló még van). :)

Úgyhogy mozgás! Ne kéthetes, meg kilenvcvennapos diétával, meg hullámpapírdiétával kínozd magad, hanem mozdulj meg! Akármit csinálhatsz az étrendeddel, a dolog oroszlánrészét, főleg nagy túlsúlynál a MOZGÁS végzi el. Anélkül maximum löttyedt és erőtlen leszel.

A mozgás mellett én is csak a féladagos szabályt tartottam be (mert mondom, ünnepek alatt hiába kényszerítettem volna magam zöldségekre, mikor ott gőzölgött a bejgli, meg a töltött káposzta). És még így is sikerült.

25/N

2011. febr. 7. 09:49
 8/18 A kérdező kommentje:

Kösz, b+.

Nekem nem olyan az anyagcserém, mint a nagy büdös átlagnak, plusz a nap jó részében kemény fizikai munkát végzek (éljen a kertes ház!), a DVD-re tornázás legfeljebb pihenésnek jó, a futással csak annyi a bajom, hogy 55 kg feleslegem van jelenleg, és valószínűleg az első kör után szétmenne a térdem, vagy szívrohamot kapok. Kb. 8 évesen volt utoljára 15 kiló feleslegem.

De azért köszi... :)

A szándék a fontos.

2011. febr. 7. 09:57
 9/18 anonim ***** válasza:
65%

Huhh.

Segíteni akartam, de a baz+elést nem kérem, így nem merek.

Csak annyit, hogy a mozgás javítaná az anyagcserédet is, kérdező. A villámdiéta meg köztudottan rontja... Bár eleve tök poén, hogy úgy beszélsz, mintha nekünk minimum álmunkból ébresztve is tudnunk kéne a te anyagcserédről mindent... :) Azért vicces vagy te.

2011. febr. 7. 10:22
 10/18 anonim válasza:
ha a mozgásra csak kifogásokat tudsz találni akkor tudod mit?? csináld végig a 8 hetet egyhuzamba, jó lesz az neked!!! ( úgysem fogod bírni))
2011. febr. 7. 11:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!