Kicsit kövérnek érzem magam, és szeretnék lefogyni, Mit javasoltok?
Akkor leírom az én módszeremet. :)
Változatos étkezés + heti 4x 1 óra mozgás.
A pékárukat (kenyér, kifli, zsemle stb) lecseréltem puffasztott búzára (34 kcal/ szelet), illetve teljes kiőrlésű extradurált kenyérre (22 kcal / szelet). Ez azért nem mindegy már általában 2 db zsemlét vittem magammal reggelire + benne a párizsi, vaj/ májkrém és már rögtön ott voltam 400- 500 kalóriánál és még csak a reggelimet fogyasztottam el.
Tehát reggelire sovány sajt, főtt tojás, pufasztott rizs, sok zöldség, sovány húsok. Ezeket szoktam kombinálni.
Tízóraira általában valami gyümölcsöt eszek (alma, mandarin, narancs, banán stb). Ha nem szeretnél csak gyümölcsöt fogyasztani akkor ehetsz sovány túrót/ natúr joghurtot friss gyümölcsökkel.
Ebéd, nos bevallom vannak olyan kaják amiknek nem tudok ellenállni, és tudom, hogy nem tartozik a fogyókúrás ételek közé. Ezekből a régi adagomnak a negyedét eszem, tehát kb 1 maroknyit. Nem kínozni és nem éheztetni akarom magam, így eszek is belőle egy kicsit és nem is hízok tőle. De ezeknek a hízlalóbb ebédeknek a fogyasztását leszűkítem heti 1 napra. A többi napon általában halat eszek, főtt húst, grillezett húst, párolt zöldségeket, néha kevés rizst..
Uzsonnára általában vagy gyümölcsöt eszek, vagy a boltba nézek egy alacsony kalória tartalmú gyümölcsös joghurtot.
Vacsorára vagy megismétlem az ebédet, vagy a reggelit. Főtt tojás, sült tojás zöldségekkel, grillezett hús, grillezett zöldségek, tojás leves (tészta nélkül 2-3 tojással elkészítve), sonka pufasztott rizs sajt zöldségek stb stb. Ezeket jól lehet kombinálni attól függetlenül, hogy most unalmasnak tűnik.
Leírok Neked pár receptet, hogy bebizonyítsam, hogy nem kell unalmasan, egyhangúan étkezni, és még éhezni se fogsz attól függetlenül, hogy fogyózol.
Vegyes zöldköret fóliában
Hozzávalók 4 személyre:
100 g gomba
100 g zöldborsó
200 g zöldpaprika
200 g uborka
100 g paradicsom
50 g vöröshagyma
1 csokor petrezselyemzöld
só
fekete bors
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk, a gombát, zöldpaprikát, uborkát vöröshagymát és a paradicsomot szeletekre vágjuk. Összekeverjük a zöldborsóval, apróra vágott petrezselyemzölddel, sóval, őrölt borssal. Négy egyenlő részre osztva fóliába csomagoljuk, és rostélyon gyakran forgatva 20-30 percig sütjük.
Tojásos lecsó olaj nélkül
Kevés vizen puhára párolom a hámozott paradicsomot és a felszeletelt hagymát és paprikát sózom, majd "zsírjára sütöm" hogy ne legyen túl szaftos. 3 db felvert tojást öntök rá.
Mellé esetleg 1 szelet barna kenyér/ pufasztott rizs.
Pulykacsíkok zöldséges ágyon
Egy pulykamellet kb. 2 cm-es csíkokra vágunk, egy kisebb tálban kakukkfüvet, oregánót, bazsalikomot és egy cikk fokhagymát ( nem többet ) pici vizet engedünk hozzá, csak annyit, hogy kenhető legyen a massza, a húsokra kenjük. Egy kis tepsit kibélelünk sütőpapírral, gyengén megkenjük olívaolajjal, ráhelyezzük a csíkokat és átsütjük. Nagy adag vegyes mindent bele salátát készítünk, amit egy nagy tálra halmozunk és erre szedjük rá a kisült csíkokat. Lefedve készre sütjük.
A mozgásról annyit, hogy a zsír csak egyetlen szövetben ég el: az izomban. Ebből következik, hogy minél több az izomszövetünk, annál gyorsabb a fogyás. Ezért téved igen nagyot az, aki csupán táplálék megvonással akar fogyni, ugyanis mindjárt az elején lerombolja a zsírégető kemencéit. Tévedés, hogy csupán a mozgás harmincadik perce után kezdődik a zsírbontás. Ha rendszeresen mozgunk, akkor az izom már az első másodpercben megcsapolja a zsírosbödönt. Ráadásul az agyunk igen előrelátó. Ha azt tapasztalja, hogy rendszeresen mozgásba lendítjük izmainkat, akkor is gondoskodik a többletenergiáról, amikor éppen kényelmesen heverészünk.
A futás a legjobb fogyás szempontjából mert jól átmozgat mindenhol, de bent tornázhatsz akár a szobában is. A neten találsz sokféle letölthető dvdt.
A kajás részből kimaradt, hogy a csokoládét meg egyéb cukros ételeket jobb ha elfelejted. Chipset se egyél! Én arra szoktam figyelni, hogy a súlyomnak, aktivitásomnak és a koromnak megfelelően ne lépjem túl az általam kiszámolt 1000-1200 kalóriát naponta. Cukros üdítőket cseréld le ásványvízre, ha nagyon nem bírod az édes üdítők nélkül akkor vegyél édesítőszert és csinálj magadnak teát. Édesítőszert 200-300 ftért be tudsz szerezni és sokáig elég. Energiaitalt se igyál mert eléggé cukrosak meg nem is egészségesek.
Én 4 hete csinálom 60 kilóról indultam most 55,5 kg vagyok. ;)
Sok sikert a fogyáshoz!!
Utolsó: rosszul csinálod. Az alapanyagcsere az, amit mindenképp fogyasztani kell, ez alá nem szabad menni. A testsúlytartáshoz szükséges kalóriából kell levonni valamennyit, hogy fogyj. Pl. az én alapanyagcserém 1472, normál esetben 2200 kcalt ehetnék, a "fogyókúra" alatt 1500-at eszem, így havonta -3 kg megy le, ami ideális. Ha az alapanyagcseréd alá mész, lelassul, s vagy az lesz, hogy nem fogysz rendesen, vagy gyorsan vissza is lehet hízni.
Kérdező: nem tudom, milyen az, hogy kicsit kövér :). Ha csak ilyen 3-5 kg felesleged van, akkor sokkal nehezebb lesz, keményen oda kell tenned magad a sportban is. Értsd naponta mozognod kell, nem lesz elég a heti 3. Fontos, hogy csökkentsd a ch bevitelt, de semmiképp ne nullázd, egyél több fehérjét. Ezek az alapok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!