Szerinted is nagyon lassan fogyok? Mennyit kellett volna ez idő alatt fogynom?
Szerintem baromi lassan megy..
117-ről kezdtem november 1-jén. November végéig felment 119-re (gondolom ez izom, mert előtte sose mozogtam, nem sok izmom lehetett), majd onnan kezdett nagyon lassan lemenni, kb 2-3 hétig stagnáltam, és most tartok 112 kg-nál, pontosan 2 teljes hónapja és 19 napja csinálom.
Szerinted?
A kenyér, a szalámi, meg az "éppen ami itthon van" nem éppen egy diétás étrend.
5-6 alkalommal kéne enned naponta, szalámit, kenyeret meg el kéne felejteni. Több húst kéne enned, az izmoknak az kell. Ha nincs elegendő fehérje bevitel, akkor nem zsírból fogsz fogyni.
Roston hús, csirkemell sonka.
Párolt zöldség is jó dolog, telít, de nem sok kalória.
Joghurt felesleges dolog, fehérje alig, főleg víz, tejcukor, meg tejzsír.
Majdnem minden nap húst eszek (7 napból 6x)
A szalámi az csirkemellsonka
Tudtommal a túró is fehérje...
A múltkor lemértem, hogy miket ettem, és kiszámoltam, aznap fehérjét kb 160 grammot ettem.
És az, hogy azt írom, hogy joghurtot is szoktam enni, nem azt jelenti, hogy minden nap azt eszek.
5 étkezésem eg van, nem tudom te mit számoltál. (reggeli, 10órai, ebéd, uzsi, vacsi)
És tessék, az elmúlt napokban "éppen az ami itthon van" azt jelenti:
csirkemell, natúran sütve vagy hogy hívják azt
brokkolikrémleves
pulykamell
darált hús + rizs (nem tudom mi a kaja neve, volt benne valami zöldség is )
17.26-ra ne hallgass!! Talán ha testépítő lennél, de nem vagy az, igaza lenne, de fogyókúrázni nem szerencsés módszer.
*szalámit, kenyeret meg el kéne felejteni.
50 g kenyér nagyon kevés, nem kell mellőzni, nem is szabad, főleg mert reggel eszed. A sonka is tökéletes. Ha néha becsúszik egy adag vékonyra szelt kolbász vagy szalámi, mert hetente-kéthetente egyszer megkívánod, az sem baj!!!
Dietetikusok (nem amatőrök, SZAKEMBEREK!!) javasolják vacsorára is lassan felszívódó szénhidrát (tk. kenyér) fogyasztását, hogy reggel ne legyél olyan éhes, hogy kizabálod a hűtőt. Ehhez képest te csak reggel eszel - szerintem teljesen rendben van.
*Joghurt felesleges dolog, fehérje alig, főleg víz, tejcukor, meg tejzsír.
Baromira nem felesleges. A normális, egészséges fogyáshoz KELL, hogy kiegyensúlyozottan táplálkozz, ebbe az is beletartozik, hogy nem párolt zöldségen, csirkemellen és sonkán élsz. Attól, hogy ezek külön-külön egészséges dolgok, ha valaki csak ezeket eszi, az attól még egyoldalú. Egy idő után elkezdenek hiányozni az ízek, az ételek sokfélesége, a kenyér, a joghurt - ha megvonod magadtól, egy idő után megtörik a kitartásod és tömöd magadba a tiltott dolgokat.
Mellesleg a natúr joghurtban alig van kalória (lehet bele fahéjat és fagyasztott gyümit turmixolni, finom lesz!), és voltak kutatások arra, hogy egy csoport kapott napi 1-2 doboz ÉLŐFLÓRÁS joghurtot, a másik nem, és akik kaptak, gyorsabban fogytak. Ezzel nem azt állítom, hogy napi egy joghurttól lefogysz, de ha normálisan beépíted az amúgy alacsony kalória- és szénhidráttartalmú étrendedbe, akkor előfordulhat, hogy még segít is.
Én elhiszem, hogy sportolóknak van speciális diéta, ami jó nekik és működik, de figyelembe kell venni, hogy aki itt le akar fogyni, az NEM sportoló, nincs akkora önfegyelme, mint egy sportolónak. És a módszer lehet akármilyen szuper, ha valaki képtelen betartani. Az ésszerű, de lassúbb eredményt hozó módszerek mindig eredményesebbek.
08.50 Butaságokat írsz nagy részben, áltudományos marhaságokat.
17.26 vagyok, és a SOTE-n végeztem, mint dietetikus.
De mindegy, nem fogok vitatkozni.
Ha már kutatás, meg igazság, mi csináltunk kísérleteket, meg kutatásokat mindenféle biocsoda joghurtnak kikiáltott dolgokkal anno. Semmit nem érnek.
A tejtermékek alapból (főleg joghurtok és tejek, sajtok, túrók kevésbé) szinte mindenkire nézve károsak. Ennek egymillió genetikai, evolúciós oka van, nem részletezném.
Az összes probiotikus, biffidus akármilyen kamu dolgokat senki nem érti, csak baromi jól hangzik. Az összes olyan kutatást, ami a tejtermékek fogyasztását helyesnek állítja be, az tejtermékek gyártói pénzelik. A kutatás végeredménye így mindig az, amit ők akarnak. Pénz beszél.
Kiegyensúlyozott táplálkozás? Elmondanád nekem, hogy van-e még egy olyan élőlény a földön, ami bármilyen tejterméket fogyaszt, az anyatejen kívül? Csak mondom, hogy nincs. A majmok sokkal egészségesebbek, mint mi, természetes élőhelyükön húst esznek és zöldséget, semmi mást.
Azért, mert az elmúlt 100 évben rengeteg műkaját kitaláltunk, és olyan hülye szokásokat, minthogy szopkodjuk más állatok tejét, nos ettől még evolúciós értelemben ezekre semmi szükségünk.
Ez nem úgy működik, hogy ha ma kitalálunk valami új eljárást, egy új fajta ételt, akkor holnaptól azt is enni kell, hogy egészségesek legyünk!
Az emberi szervezet évek tízezrei alatt, nem találkozott sem tejtermékekkel, sem finomított ételekkel... azért, mert ez kialakult, még nem lett egészséges.
Ami meg a kitartást illet, a sportoló nem ember? Ki a sportoló? Ugye te sem gondolod komolyan, hogy a sportolók egyoldalú (általad egyoldalúnak nevezett) táplálkozása káros lenne? Hmmm tehát egészségtelenül táplálkoznak, mert nem esznek kolbászt, meg isznak tejet... ehhez képest képesek napi 8 órát edzeni.
Az átlag ember miben más genetikailag? Mindenkinek ugyanaz lenne egészséges, csak mindenki gyártja a kifogásokat, mert lusta.
Nem az a lényeg,hogy mennyit,hanem,hogy sikerül fogynod :)
Gratulálok hozzá!
Egyébként is, ha lassan fogysz a tested jobban alkalmazkodik hozzá, és nem fogod visszaszedni amit már leadtál! Csak így tovább :)
Én 84 kg-ról indultam 6 hónapja, most 74 vagyok,és teljesen elégedett :) Közben rájöttem,hogy már nem fogyókúrázom,hanem életmódot váltottam,és nagyon jó érzés!
65ig meg sem állok :)
Köszi mindenkinek :) Ne veszekedjetek..
Amúgy nem iszok tejet sem, mert szerintem se embernek való (tudtommal a felnőttek meg se tudják emészteni), de hát szerintem képtelenség lenne minden tejterméket kiiktatni. Joghurtot nem azért eszek mert bifiduszeszenzisz meg anyámkinja, hanem mert néha jól esik, finom.
Amúgy nem csúszik be kolbász, meg semmi, mivel utálom :D Kevés kaját eszek meg.. :/
És még 1x köszi a válaszokat! :)
*Az összes probiotikus, biffidus akármilyen kamu dolgokat senki nem érti, csak baromi jól hangzik.
??? Hol írtam ilyet?
*Azért, mert az elmúlt 100 évben rengeteg műkaját kitaláltunk, és olyan hülye szokásokat,
Egy büdös szóval nem írtam a műkajákról.
*Ez nem úgy működik, hogy ha ma kitalálunk valami új eljárást, egy új fajta ételt, akkor holnaptól azt is enni kell, hogy egészségesek legyünk!
De nem is úgy, hogy akkor holnaptól megint nyers zöldséget eszem nyers hússal, mint az egészséges majmok...
*Az emberi szervezet évek tízezrei alatt, nem találkozott sem tejtermékekkel, sem finomított ételekkel... azért, mert ez kialakult, még nem lett egészséges.
Nézd, te dietetikus van (állítólag) én nem. De van egy genetikus családtagom, elég közeli, van egy olyan, aki ért a tehenekhez/tejekhez/joghurtokhoz (és nem a Danone-nál dolgozik, hanem állattenyésztő), és van egy dietetikus ismerősöm is. És jééé, ők is esznek joghurtot. Ez hogy lehet? (Mondjuk nem agyoncukrozott bifidus esensist, az igaz, de nem is írtam ilyet.) A dietetikust mások tanították az egyetemet? Vagy hiányzott pár óráról? Na neee!
*Ami meg a kitartást illet, a sportoló nem ember? Ki a sportoló?
De. Egy rendszerhez szokott, az átlagosnál nagyobb önfegyelemet tanult (és tanusító) ember. A sportnak vannak ilyen "mellékhatásai". És itt az önfegyelmen van a hangsúly. Az étrend betartását és a sport rendszerességét illetően is.
*Ugye te sem gondolod komolyan, hogy a sportolók egyoldalú (általad egyoldalúnak nevezett) táplálkozása káros lenne? Hmmm tehát egészségtelenül táplálkoznak, mert nem esznek kolbászt, meg isznak tejet... ehhez képest képesek napi 8 órát edzeni.
Ezt ki írta és hol? Ilyen baromságokat ne adj a számba légy szíves. Az viszont tény, hogy a túlzott fehérjebevitel okozHAT mindenféle érdekes betegségeket.
Nem biztos, hogy okoz, de ha mégis, akkor azt mondod, pechje volt? Sokra megy vele.
Pusztán arra gondoltam, hogy attól, hogy egy testépítő megeszik egy egész csirkét a felkészülés valamelyik szakaszában, ez még nem lesz javallott egy erősen túlsúlyos lánynak, aki pusztán fogyni szeretne.
De nem vitatkozni kívánok a "szakemberrel", pusztán kérem, hogy forgasd ki, amiket írtam. A kutatásra sem írtam, hogy szentírás, sőt, kiemeltem, hogy a joghurttól nem fog lefogyni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!