Egy hét túlevés mennyire "viseli" meg az embert?
Figyelt kérdés
Nem mondom, hogy betegre zabáltam magam ezen a héten, de elég sok süti volt itthon, én meg szorgalmasan eszegettem... Amúgy nem szoktam édességeket enni, legalábbis igyekszem keveset, de ez most így sikerült. Hány kilót szedhetek így össze, és kb. meddig tarthat visszafogyni az eredeti állapotomba?2011. jan. 14. 16:50
1/2 anonim válasza:
Nemcsak a kcalról van szó, hanem magáról a túlevésről is. A karácsony, ünnepek, illetve az ilyen túlevések (mikor túl sokat eszünk, annyit hogy a szervezetünk alig bírja hatalmasra "nő" a gyomrunk, mert kitágul) megterheli a bélrendszert.
Matematikailag, + kb. 7000-8000 kcal jelent egy kilónyi gyarapodást zsírban, de biológiai szempontból nem biztos hogy ha megeszel + 7000 kcalt, mind be is épül. Ha mondjuk aktív életet élsz, mindennap mozogsz 2 órát, akkor nem biztos, hogy mind beépül.
Vigyázz, ha megméred magad, többet mutathat jóval a mérlek a megkötött víz miatt. (1 g ch 4 grammnyi vizet köt meg, + 250 g chval viszel be többet egy nap az + 1 kgként mutatkozhat meg, de ez csak víz.)
2/2 A kérdező kommentje:
Köszi! :)
2011. jan. 14. 22:13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!