Hogyan szabaduljak meg a fogyókúrától?
Egyszerűen HAGYD ABBA.
Amúgy te a sampont meg szoktad inni ?! :o
próbáltam abba hagyni, nem megy, rettegek hogy elhízok...
nem, pont ez benne a poén.XD
Nekem az a véleményem: egy szokást-, egy cselekvést könnyebb abbahagyni, mit azzal a belső késztetéssel felhagyni, amely az embert ennyire belehajszolja valamilyen -esetleg káros- szokásba. Érdemes lenne számot vetned azzal, mit remélsz pontosan a fogyókúrától, és -a túlzásba vitt fogyókúrán kívül- nincs-e valamilyen más mód az áhított cél elérésére?
Fogyókúra és fogyókúra között -mind módszerében-, mind hatásában-, mind intenzitásában, időtartamában óriási különbségek vannak! Én azokat a fogyókúrákat tartom egészségesnek, ahol:
- nincsenek bevetve természetellenes módszerek: hánytatás, hashajtás, (étvágy-csillapító) gyógyszerek,
- valamilyen sporttal vannak párosítva,
- valamilyen módszeres terv alapján -megfelelően fokozatosak-, és -távlati célokat tekintve- több lépcsősek,
- az életmód többi összetevőjével is szinkronba vannak hozva (pl. alvás, napi tevékenységek, kikapcsolódások, stb.)
- megfelelő önismerettel párosulnak (Az illető pontosan tudja, hogy a fogyókúra egyáltalán teljesítheti-e a hozzáfűzött reményeket?)
Az én megítélésem az, hogy:
1) Válaszd ki a Neked legmegfelelőbb sportot, amely sok örömet és elegendő ösztönzést is szolgáltat,
2) Inkább -a megfelelő étrendet betartva- sportolj, mintsem csak fogyókúrázz,
3) Gondold végig: ha a fogyózással dominánsan az a célod, hogy sokan megszeressenek, akkor a 'barátkozás' témakörben is érdemes kutakodnod,
4) Úgy válaszd meg a baráti körödet, hogy a tényleges valódi értékeidet szeressék, és ne a vékonynál alig vastagabb lábaidon éljék ki a cikizhetnéküket,
5) Próbálj meg a szüleiddel valamivel bizalmasabb kapcsolatba kerülni, ha lehetséges...
Szívesen segítek többet, ha privát e-mailt írsz
fejergyuri1@t-online.hu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!