Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan szabaduljak meg a...

Hogyan szabaduljak meg a fogyókúrától?

Figyelt kérdés
Egyszerűen az agyamra ment! Múltkor kiakartam próbálni egy új fajta sampont, de az első dolog nem a neve volt, hanem hogy megnéztem a kalóriatartalmát. És ideges lettem, hogy nem volt rajta..és egyszerűen nem tudok leállni már a fogyókúrával. Hiába fogytam le 61 kilóról 44-re 13 évesen, nem bírok megállni! Látom a tükörben hogy milyen szép a testem, vagyis azt már elfogadtam hogy a lábam ronda vastag, de most karácsonykor is rettegtem attól hogy akár pár dekát is hízhatok. És ami idegesít hogy gyűlölöm csinálni. Ilyenről még nem hallottam, de idegbeteg vagyok sportolás közben, gyűlölöm csinálni, pedig nem vagyok lusta, de gyűlölöm, gyűlölöm! És már lassan magam is, mert már másfél éve nem volt olyan nyugodtan ehettem volna..
2010. dec. 25. 01:03
 1/5 anonim ***** válasza:

Egyszerűen HAGYD ABBA.

Amúgy te a sampont meg szoktad inni ?! :o

2010. dec. 25. 02:52
 2/5 A kérdező kommentje:

próbáltam abba hagyni, nem megy, rettegek hogy elhízok...

nem, pont ez benne a poén.XD

2010. dec. 25. 02:58
 3/5 anonim ***** válasza:
pszichologusra van szukseged. Konnyen lehetsz anorexias, ha mar nem az vagy. Beszelj szuleiddel, mond el nekik problemad. Habar biztos latjak, izgulnak, hogy mi van.
2010. dec. 25. 05:43
 4/5 anonim ***** válasza:
én is a dokit ajánlanám, mert ez már elég súlyos dolog, h a sampon kalória tartalmát nézegeted már mindenhol még az élő fának is a kcal tartalmát nézegetnéd! Az életben vannak szebb és jobb dolgok is, mint az, h hány kiló az ember! Ráadásul hiába fogytál le még mindig nem tetszel magadnak mert nem fogod fel, h már jól nézel ki! Az meg, h vastag a lábad az más kérdez meg egy nőt TUTI mond majd neked olyan testrészt magán ami nem tetszik neki! Szóval ha nem akarsz megőrülni és a zárt osztályon ébredni akkor orvos!
2010. dec. 25. 05:52
 5/5 Fejér György ***** válasza:

Nekem az a véleményem: egy szokást-, egy cselekvést könnyebb abbahagyni, mit azzal a belső késztetéssel felhagyni, amely az embert ennyire belehajszolja valamilyen -esetleg káros- szokásba. Érdemes lenne számot vetned azzal, mit remélsz pontosan a fogyókúrától, és -a túlzásba vitt fogyókúrán kívül- nincs-e valamilyen más mód az áhított cél elérésére?

Fogyókúra és fogyókúra között -mind módszerében-, mind hatásában-, mind intenzitásában, időtartamában óriási különbségek vannak! Én azokat a fogyókúrákat tartom egészségesnek, ahol:

- nincsenek bevetve természetellenes módszerek: hánytatás, hashajtás, (étvágy-csillapító) gyógyszerek,

- valamilyen sporttal vannak párosítva,

- valamilyen módszeres terv alapján -megfelelően fokozatosak-, és -távlati célokat tekintve- több lépcsősek,

- az életmód többi összetevőjével is szinkronba vannak hozva (pl. alvás, napi tevékenységek, kikapcsolódások, stb.)

- megfelelő önismerettel párosulnak (Az illető pontosan tudja, hogy a fogyókúra egyáltalán teljesítheti-e a hozzáfűzött reményeket?)

Az én megítélésem az, hogy:

1) Válaszd ki a Neked legmegfelelőbb sportot, amely sok örömet és elegendő ösztönzést is szolgáltat,

2) Inkább -a megfelelő étrendet betartva- sportolj, mintsem csak fogyókúrázz,

3) Gondold végig: ha a fogyózással dominánsan az a célod, hogy sokan megszeressenek, akkor a 'barátkozás' témakörben is érdemes kutakodnod,

4) Úgy válaszd meg a baráti körödet, hogy a tényleges valódi értékeidet szeressék, és ne a vékonynál alig vastagabb lábaidon éljék ki a cikizhetnéküket,

5) Próbálj meg a szüleiddel valamivel bizalmasabb kapcsolatba kerülni, ha lehetséges...

Szívesen segítek többet, ha privát e-mailt írsz

fejergyuri1@t-online.hu

2010. dec. 25. 12:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!