Az anorexiában szenvedők ha meggyógyulnak újból rendesen látják a testüket? Vagy örökké kövérnek fogják tartani magukat?
Ha tényleg meggyógyulnak,akkor normálisak lesznek.
De szerintem amíg nem látják be,hogy nem okés amit csinálnak,és rájuk akarják erőltetni a gyógyulást,addig sosem fognak meggyógyulni,hiszen az etetéstől elkezdenek hízni ami lelkileg mégjobban a padlóra küldi őket.Én már csak tudom.2éve folyamatos fogyás hízás...
Nekem pl az volt,hogy először félévig koplaltam,aztán a körmömre néztek,és elkezdtek tömni...na akkor annyit láttam,hogy úristen zsírdisznó leszek...kijátszottam őket....aztán úgy 35kg-san rájöttem,hogy ezt nem kéne...akkor magamtól elkezdtem enni....átestem a ló túloldalára.Most ott tartok,hogy normális a súlyom,de megint fogyózok.Bár most próbálok nem úgy,hogy napokig nem eszek....:/
Szóval ez egy bonyolult betegség.Lelkileg...agyban kell meggyógyulni.Talán egy idő után kialakul egy reális önkép.De ehhez szerintem kell doki is.Nekem senki nem segített,csak a csládom tömni kezdett.Hát...nem is vagyok gyógyult.
14L
Ez attól is függ, hogy mennyire volt súlyos az esetük. Ha pl. károsodott miatta a szíve, akkor a lány biztos hülyeségnek fogja gondolni. De ha beütnéd a gyk keresőjébe, hogy anorexia, találsz ott is egypár dolgt.Vagy kukkants be ide: proana.mlap.hu
Ez egy anorexiások által látogatott oldal. Remélem tudtam segíteni ;)
A kérdésben tulajdonképpen megbújik a válasz is. Az anorexia betegség egyik része, hogy nem rendesen látják a testüket, tehát torz a testképük.
Csak akkor tekinthetjük gyógyultnak az anorexiást, ha már rendesen látja a testét. Attól még nem gyógyult, mert szedett magára pár kilót.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!