Anorexiás voltam, egy hónapja viszont elkezdtem rendesen enni, de egyáltalán nem fogyókúrásan. Felszedtem 7 kilót, amit szeretnék mostmár egésségesen leadni. Hogy csináljam?
Én is anorexiás voltam, így beavatottként mondhatom: ha ilyen paraméterekkel te még fogyni akarsz (mindegy, mennyit), akkor nem gyógyultál meg.
Nagyon vékony lehetsz, semmi szükséged fogyásra. Természetes, hogy feljött az a pár kiló, a tested így jobban érzi magát, de még így is bőven sovány vagy. Sportolj, izmosodj kicsit, és kerülj ki a számok rabásgából. Vagy maradhatsz örökké beteg, de akkor nem lesz valami szép életed.
Figyelj csak! Pont itt van a tévedésed:
"nem érzed jól magad"
- erre _tévesen- azt hiszed, ha leadsz pár kilót,akkor jobb lezs. Lehet. De az csak látszat. Az igazi oka annnak, hoyg nem érzed jól magadat a bőrödben, valami más. Szt kell megtalálni: hoyg valójában mi zavar. DE NEM a kilók. Ez az első válaszod, mert ezt begyekoroltad:kiépültek az agyadban az idegpályák. Rossz érzés - kilók. De ez HAMIS. Sok idő, míg ezek akapcsolatok eltűnnek. Addig figyelned kell! Ez az els válaszod - de hamis. Meg kell keresned az igazi álszt?: mitől érzed kicsit rosszabbul magadta. És azt az okot kell megszüntetni.
Lehet hogy neked a sikeres fogyókúra sikerélményt nyújtott. Akkor másban kell most sikert találnod. Kérd a családod és az orvosod segítségét, mielőtt visszaesnél. Gyakori a visszaesés, de egyre ritkább lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!