A főtt tojás hízlal vagy nem? Vacsira lehet enni?
Ne halgass Zolikára,aki valószínűleg ugyanazt próbálja átadni neked is,amit Klárika nénitől hallott.
A világ fejlődött és mára már bebizonyították,hogy a tojás jót tesz és nincs semmi káros hatása, a koleszterinszint egy tévhit, ugyanis egyáltalán nem attól függ a koleszterinszint. De nem fogok senkivel sem veszekedni,mert M.o.-n mindenki okosnak hiszi magát,kár hogy kevesen vannak akik valóban értenek a témához
No visszatérve:ehetsz tojást vacsira, simán!
Akár többet is!
És ne feledd: NEM Magyarországon kell keresni az igazságot,úgyhogy ne csodáld,ha szinte mindenki azt fogja mondani neked,hogy a tojás egészségtelen. Már 100x megdöntötték a fejlettebb államokban ezt a tévhitet,kár,hogy hozzánk még mindig nem ért el az információ (tisztelet a kivételnek,pl.nekem)
Nem igazán létezik olyan, hogy hízlaló/nem hízlaló étel. Maximum az étrend lehet hízlaló/fogyókúrás.
Ismerősöm csinálta azt, hogy vett fogyókúrás étrendhez használható ételeket, és azokat tömte a fejébe egész nap, szinte megállás nélkül...és azt hitte majd fogyni fog, mert azt olvasta, hogy azoktól fogyni lehet....hát persze, hogyha nem kilószámra eszi. nemhogy nem tudott leadni egy kilót sem...még hízott is 5-öt...
Szóval nem az számít általában, hogy mit eszel, hanem a mennyisége. A legjobb példa a csoki, vagy kicsit más megközelítésből a bor. Ha minden nap eszel egy kis étcsokit például és iszol 1-2dl vörösbort, akkor az egészséges, és nem hízlal. Viszont ha mindkettőt túlzásba viszed, akkor meg is hízol, és be is rúgsz. :D Végülis egy ittas gömbölyű test könnyebben gurul le a dombon...:D
A lényeg szerintem az, hogy nyugodtan ehetsz tojást vacsorára, sőt, szerintem bármit ehetsz vacsorára, csak a mennyiségére kell odafigyelni.(főleg akkor ha nem sportolsz semmit)
Minden jót! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!