Csirkemell helyet még mi fogyasztható diéta során?
Soványabb sertés hús? Pl. karaj?
Csirkemellet már nem szeretem,mostanra hányingerem van tőle.
#10 A fogyókúra rovatban vagy. Nem tudom, hogy áttették-e a kérdésedet pl az egészség rovatból, de ilyen esetben illik leírni, hogy konkrét diétán vagy. De tessék, gyorsa keresés alapján:
"Az epekímélő diéta célja és lényege, hogy a zsírbevitelt csökkentsük. A napi zsírbevitel nem haladhatja meg az 50 g-ot."
"Húsok közül a szárnyasok bőr nélkül fogyaszthatók. Sovány sertés- és (comb, karaj) marhahús, illetve hal beilleszthető az epekímélő étrendbe. Főzés előtt mindig távolítsuk el a látható zsiradékot a húsrészről – segítsük elő az emésztést vékonyra szeleteléssel, klopfolással. Nyugalmi időszakban kevés csirkemáj fogyasztható, ha nincs koleszterinmegszorítás. A húsokat mindig zsírszegényen készítsük – kevés olajon pároljuk, süssük teflonon, sütőben, sütőzacskóban, grill sütőben kevés zsiradék hozzáadásával."
Nyilván ha orvos javasolta, akkor érdemes vele egyeztetni.
Azt eszel amit akarsz. Csak oda kell figyelni az arányokra. Vannak bizonyos ételek/ élelmiszerek, amikben túl sok kalória van. Ezekből ritkábban, kevesebbet érdemes fogyasztani, és azokból gyakrabban, többet amikben kevesebb az energia. Már HA jól akarsz lakni, és nem folyton éhesnek lenni.
Pl 2000kalóriányi csokitól, pizzától, csipsztől biztosan nem laksz jól,
míg ha 2000kalóriában bőven van zöldség, hús, tojás, kenyér, sajt szerepel a napi menüben, azzal már igen.
Szerintem évek óta nem ettem csirkemellet, pedig 6 éve diétázom. Bajom nincs vele, viszont számomra túl száraz, inkább combot szoktam, ( a bőrét se kell leszedni), mellette eszek sertéshúst, és időnként marhát is-, ritkán mert marha drága.
12*
A kérdésbe mondjuk beleírhattad volna, hogy mi a cél, mert fogyókúra rovatban vagy, és ez így megtévesztő.
Ha epe problémád van, ilyenkor orvos biztos elmondta mire kell figyelned. Kizártnak tartom, hogy csak csirkemellet ehetnél.
Csirkemellet sokféleképpen eltudod készíteni. Pulyka is egészséges.
Sok hal szinten jo/lazac például/. Shrimp, lobster . Salata ,zöldség.
En szoktam a salátába húst tenni például csirkemell, pulykamell.
Smoothie is jo diétára.
Nem ebbe a kategóriába raktam fel a kérdést,de már úgy is tárgytalan.
Orvos szerint (is) bármit fogyaszthatok és már fogyasztok is. A mértékre meg eddig is figyeltem.
Az epehólyagomat már év elején kivették.
A kérdés már tárgytalan,köszi az eddigi válaszokat. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!