Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mi az idealis testsuly egy...

Mi az idealis testsuly egy 172 cm magas nonek ?

Figyelt kérdés
Hogy ne legyen tul vekony de husi sem.
nov. 26. 21:07
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
68%

Én ennyi vagyok, talán 1-2 centivel alacsonyabb, viszont 38 éves.

Szerintem is olyan 58-65 kg az ideális, legalábbis én voltam 54 kg is, és az már nekem frusztrálóan vékonynak tűnt sokszor, a 65-nél pedig már észre szoktam venni, hogy nem arányosan "kerekedek", hanem egy-egy ponton jobban megjelenik a plusz, és nem néz ki jól. 🙃

Hozzá kell tennem, hogy rendszeresen futok nagyobb távokat, így kicsit aránytalanul vagyok izmos, főleg deréktől lefelé 🙂

nov. 27. 08:12
 12/17 anonim ***** válasza:
40%

BMI index alapján 64 kg az ideális. De nagyban függ egyébként attól, hohy mennyire vagy izmos (1 kg izom térfogata kisebb mint 1 kg zsíré, azaz két azonos magasságú, azonos súlyú ember közül az egyik lehet duci, a másik formás).

Szóval én azt mondanám, próbálj meg 64 alatt maradni valamivel és sportolj, hogy formás legyél.

nov. 27. 10:22
 13/17 anonim válasza:
9%
magasság -110 az ideális. tehát 62. Ha valaki ennél több, az se a világvége, de nem idális.
nov. 27. 11:24
 14/17 anonim ***** válasza:
50%
173 cm magas vagyok. 30-as éveim legideálisabb súlya a 64-66 kg körül volt.
nov. 27. 12:03
 15/17 anonim válasza:
100%
172-hez 58-tól egészen 70-ig bármi jó egy nőnél. Sőt még akár pár kilóval 40 felett. Abszolút egyénfüggő én azt vettem észre. Ha valaki sportos akkor simán lehet 68-72 is ehhez a magassághoz.
nov. 28. 09:10
 16/17 anonim ***** válasza:
En is 60-65 kg között mondanám az ideális sulyt
nov. 30. 07:03
 17/17 anonim ***** válasza:
Ez szerintem inbody mérés alapján pontosabba meg lehet mondani. Én is ennyi centi vagyok, szentül élt a fejemben hogy 62kg kellene hogy legyek, erre a csontsűrűségem és izomzatom miatt a gép 70kg-ra tette az ideális súlyomat. Amúgy az tapasztalom is hogy kb 10 kilóval kisebbnek szoktak nézni 😅. Vitatkoztam már azon előadóval, orvossal, dietetikussal hogy hány kiló vagyok, került már elő centi és ilyen esetben 🤣 (boldogan konstatálták hogy centiben mérve igazuk volt, de ha mérlegre álltam elkerekedett a szemük), bár sosem értettem, hogy nőként miért gondolják hogy felfelé akarnám hazudni a súlyom 🤷. (Megjegyzem én egy elég duci nő vagyok, még nem értem el a 70kilót sem)
dec. 7. 07:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!