Szülés utáni fogyás kinek hogy sikerül?
10 hónapja szültem nemrég hagytam abba a szoptatás és most már szeretnék lefogyni jóval a terhesség előtti súlyomra
160 cm vagyok és 55 kilósan éreztem magam a legjobban. Már terhesség előtt is felhíztam kb 1 év alatt 10kg…pajzsmirigy alulműködés aztán terhes lettem nehezen sikerül beállítani a megfelelő orvosságadagot de ez már úgy tűnik rendben van, szedem rá a gyógyszert
Terhességet 64-65 kgvel kezdtem és felszedtem 14kg most vagyok 67-67
Már 3 hónapja odafigyelek az étkezésre figyelek a kalóriadeficitre de nem tudom mindig pontosan kiszámolni de sokkal-sokkal kevesebbet eszem,elhagytam a cukrot viszon kenyeret szoktam enni reggelire max 1 szeletet
Sportolni kimondottan nincs sok idöm a kicsi mellett mert alvásidőben vár a házimunka de napi kb 2 órát sétálunk ha az időjárás engedi és szinte minden nap végzek 15-20 percet otthoni erősítő gyakorlatokat de ennél többet nem tudok belesűríteni (jelenleg házátalkításban vagyunk és a párom rengeteget dolgozik a házon munka után úgyhogy szinte csak én vagyok most a kicsivel
Júniusban lesz az esküvő és addigra le szeretnék fogyni 55kgra.Ez szerintetek reális?
3 hete szinte semmit nem fogytam sők a héten híztam fél kilót úgy el vagyok keseredve..sokan írták hogy heti fél-1kg fogyás lehetséges de én nem tudom mit tehetnék màr
Valakinek valami tipp?ki hogy fogyott le?
Köszi ha elolvastad ezt a hosszú leírást ❤️
Pontosan kell merni es szamolni a kaloriakat, igazabol ez igy ennyi. Meg az se art, ha eltalalod a megfelelo mennyiseget, amivel meg fogysz, de nem is ehezel.
Es a heti 1 kilo fogyas max akkor realis szerintem (lehet tevedek) ha nagy tulsulyod van. Vagy nagyon az elejen vagy a fogyasnak. En 20 kilot fogytam szules utan, 2 honap alatt valoban lement 8 kilo, majdnem 9, de utana mar csak ilyen havi 2, aztan az utolso 4-5 kilonal meg mar abszolut megallt a fogyas is par honapig, az volt a legnehezebb, de lement vegul.
Már pont írni akartam, hogy nálam az igény szerinti szoptatás+ "éhezés", mert időm se volt zabálni, meg olyan kimerült voltam, hogy a kaja volt az utolsó amire vágytam.
De aztán olvastam a pm. alulműködést, az is volt nekem, azzal én fogyni nem tudtam.
Imádom amikor túlsúlyos emberek akik hosszú évek óta egészségtelenül élnek, elhatározzák hogy le szeretnének fogyni, azonnal azon kezdenek el aggódni hogy csak nehogy túl gyorsan fogyjak mert az káros az egészségre! :D Egyem a szíved eddig hol volt a fene nagy egészségtudatosságod? Ha nem koplalsz olyan szinten hogy elájulsz az éhségtől akkor semmi bajod nem lesz egy nagyobb deficittől viszont hamarabb lefogysz. Persze ilyenkor jön az h a kolléganőm mondta h az unokatesója sógornője olvasta facebookon h vki 1 kg-nál többet fogyott hetente és egy életre tönkre vágta a hormonháztartását. Jaj…
Ezt nem neked szántam kérdező hanem az első válaszolónak, ha valakin pl. 50 kg felesleg van, annak az első hónapokban heti 2-3 kg-ot is “szabad” fogyni, nincs ilyen h heti 1 felett egészségtelen, attól függ honnan indulsz.
Hogy a kérdezőnek is válaszoljak.
“ nem tudom mindig pontosan kiszámolni de sokkal-sokkal kevesebbet eszem”
Na itt a baj, hogy nem számolod rendesen, vagy számold rendesen míg el nem éred a célod vagy ne számold mert így nincs értelme. Ha lenne elég táplálkozási rutinod számolás nélkül is tudnál fogyni. Egyszer csinálod hosszabb ideg kb. fél év és olyan rutinod lesz, hogy később számolás nélkül is fogod tudni tartani a súlyod, mert amit magadnak főzöl arról már rutinból fogod tudni h mennyi kalória, megtanulod h mik a kalóriadús és kalória szegény ételek. Hidd el megéri, csak az eleje macerás. Biztos hogy rosszul számolsz mert a 67 kg 160 centihez egy nőnek 12-15 kg felesleget jelent, ha jól számolnál heti 1 kg lemenni az első hónapban. Innivalót pl. számolod? Mert egy “gyümölcslé” literjében 400-500 kcal van amiből van aki 2-3 litert megiszik egy nap. Főzéshez sütéshez számolod az olajat? Egyáltalán jól számoltad ki hogy hány kalóriánál vagy deficitben? Annak sincs értelme h ha pár napig számolod aztán jaj most rendeltünk kaját azt nem tudom hány kaloria mai napnak mindegy de holnaptól számolom. Vagy vasárnap nem számolom mert családi ebéd, rántott hús süti stb. ilyenkor bele fér. Nem, nem fér bele elárulom hogy egy nap alatt simán meg tudsz enni annyi kalóriát hogy az egész heted tönkre tedd. Pl. hiába vagy hétfőtől szombatig 200 kalóriás deficitbe ami összesen -1200 kcal ha vasárnap 1500 kaloriaval többet eszel mint kellene, ami simán előfordulhat, akkor a hetet 300 kalóriás többletben zárod és nem fogyni hanem hízni fogsz.
Én azt javasolnám, hogy értsd amit csinálsz mert jelenleg nem érted, ha értened jól csinálnád és fogynál. Már önmagában az a kérdés hogy júniusig azaz 9 hónap alatt le lehet-e fogyni 12 kg-t nevetséges. Ennyi idő alatt 30 kilót is simán, egészségesen le lehet adni. Ez is mutatja hogy nem sok fogalmad van a témáról, ennél sokkal jobban bele kell ásnod magad. YouTube-on nézegesd egy értelmesebb figura videóit pl. Háromharmad, tanuld meg hogyan is kell kalóriát számolni rendesen, határozd el magad rendesen mert az h nem mindig tudom számolni kifogás és ha ezek megvannak le fogsz fogyni sport nélkül is.
Azért nem tudom és nem is akarom pontosan számolni a kalóriákat mert napi szinten fözők csak itthon kosztot eszünk reggelire szokok zabkását enni bogyósgyümivel
De pl ma krumplifőzelék volt fasíttal és nem tudom minden hozzávalót lemérni meg összeadogatni a kalóriát meg mérecsgélni mindent mert itt a kislányom,mellette házat újítunk és nagyon rohanás az egész nap…örülök ha minden nap össze tudom dobni az ebédet,vacsorát nemhogy még külön főzni nekem is,a páromnak is meg a kicsinek is…és kétlem hogy csak így lehet fogyni
Semmi cukros löttyöt nem iszok tisztába vagyok a kalóriákkal
A szülés után hónapokig sokat ettem,nassoltam és tartottam a súlyomat most sokkal-sokkal kevesebbet eszem nem nassolok és odafigyelek a mozgásra és még mindig csak tartom a súlyomat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!