Mitől mutat többet a mérleg?
A menstruációtól függetlenül is változó hogy mennyi vizet tart vissza a szervezeted, még az időjárástól is függhet. Vagy lehet hogy több benned épp az egyéb salakanyag. Illetve a fogyás nem egy lineáris dolog. Nekem pl az első hónap után 3 hétig stagnált a súlyom, majd zuhanórepülésbe kezdett, de később megint stagnált.
Az is simán lehet, hogy holnap reggel ráállsz a mérlegre, és már 108 alatt leszel. Ezek az 1-1,5 kiló ingadozások teljesen normálisak, főleg ilyen nagy súlynál. Nekem is elő szokott fordulni 0,5-1 kg változás egyik napról a másikra ide-oda, pedig én pontosan fele annyit nyomok mint te.
Víz.
Legutóbb a mérés előtti napon keveset ittál, mára többet. De lehet ez úgy is, hogy előző nap/időben sósabban étkeztél és a szervezeted visszatartja a vizet. Lehet, hogy gyengül a szíved és vizesedsz. (mondjuk ez kevésbé valószínű, csak azért írtam, hogy lásd, mennyi minden befolyásolhatja akár csak a szervezetedben lévő víz mennyiségét). Egy másfél órás edzésen rólam is lemegy több, mint 2 liter víz. Az nem számít, nem a vizet akarod mérni, hanem a zsírból akarsz leadni.
Másfelől meg 60 deka a különbség az 0,5% eltérés. Egy 4000 Ft-os mérlegben az elem merülése, vagy a hőmérséklet változása is okozhat ennyi eltérést.
A napi ingadozást ne figyeld, hetente elég mérni, az már trend lehet.
Heti szuk kg szuper.
A javaslatom foleg nagy sulnyal heti 2x merni, 2 nap, mindig ugyanazokon a napokon. Mindig reggel. Mindig wc utan es etkezes meg ivás előtt.
Ez két hét alatt 4 szám lesz. Ezeket tudod összehasonlítani.
Lehet lesz benne 1-2 nagyobb szám. De a tendencia a lényeg. Pl ha valaki este megeszik egy pizzát az másnap fél kgval is tobb lehet mert a szénhidrát 4szeres vizet tart vissza. Ha ugyanazt a pizzat reggel eszi meg akkor amsnap reggelre meg visszamegy. De ez csak pelda.
Ha ket het alatt azt latod h novekszik akkor van a baj
Ennyi még akár a mérleg pontatlansága is lehet. Párszáz grammról beszélünk, annyin nem érdemes aggódni.
+ mérd meg magad székletürítés után is.
Mert a fogyás soha nem lesz lineáris. Testzsírt nem tudunk naponta veszíteni. Azért mérjük naponta súlyunkat, hogy a vizet nézzük, mennyit ingadozik. A testzsír hetek kérdése, mire lemegy.
Vizet tarthat vissza a szervezet:
-stressz
-több szénhidrát
-több só
-keményebb edzések (=stressz)
-rosszabb alvás (=stressz)
-ha nő vagy, akkor a havi ciklus miatt
-több rostot ettél
meg még jópár dolog. Tendencia. Ha fogysz 2 hetes átlagban, nincs gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!