Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ez mindenkinek tökéletes súly...

Ez mindenkinek tökéletes súly magasság bol 110et kivononk nőknél ?

Figyelt kérdés
szept. 19. 16:55
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
93%
Nem. Izomzat, csontsűrűség stb fontos tényezők. Nem lehet egy általános ideális súlyt mondani
szept. 19. 17:13
 2/12 anonim ***** válasza:
89%
A legtöbb esetben ez általában stimmel, de nagyon sok múlik az izomzat mennyiségén. Én 165 cm vagyok, elég kevés rajtam az izom, így 55 kilósan olyan csúnya skinyfat vagyok, 52 kg áll jól jelenleg. Viszont egy izmos ugyan ilyen magas nő meg lehet hogy 60 kilósan néz ki jól. Nekem is célom még izmosodni, legalább 2-3 kilót szeretnék felszedni. Igaz hogy a súlyom több lesz, de feszesebb leszek, akkor fogok igazán jól kinézni. :)
szept. 19. 17:32
 3/12 anonim ***** válasza:
69%

Nem. Ezzel a "képlettel" kb. huszonéves koromig voltam jó, utána betegesen néztem ki vele.

158 vagyok, most 48 kilóval a mentő vinne el. Még 55 kilósan is vékonynak tartanak. A mostani 60-ra is azt mondja a többség, hogy "hova fogyózol?", pedig azért ennyivel van feleslegem.

De ahogy idősödik az ember, úgy a túlzott vékonyságot a betegséggel kapcsolják össze.

szept. 19. 21:08
 4/12 anonim ***** válasza:
0%
Nem mínusz 10, hanem mínusz 10 százalék! Nagyon nem mindegy!
szept. 19. 23:38
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
154 cm vagyok. 44 kg iszonyat kevés lenne. Nem lenne elég testzsírom a hormonrendszerhez se
szept. 20. 09:04
 6/12 anonim ***** válasza:
Nagyjából igen. Aki sportos, izmos, annál biztosan nem, de annál a BMI sem alkalmazható önmagában. Aki fiatal, vékony alkat, annál lehet ennél kevesebb is. Aki idősebb, formásabb, az meg nagyobb értékkel is nézhet ki jól.
szept. 20. 09:05
 7/12 anonim ***** válasza:
49%
Nem, dehogy is! Ez is egy 30 éves old school baromság.
szept. 20. 10:05
 8/12 anonim ***** válasza:
59%

Kórosan alultáplált lennék vele.

Marhaság az egész. Nemtől függően keg végképp

szept. 20. 11:02
 9/12 anonim ***** válasza:
0%
Én 175 cm és 75 kg vagyok és vékony.
szept. 20. 13:38
 10/12 anonim ***** válasza:

Akinek a magassága az átlaghoz van közel, annál többé-kevésbé működik ez a képlet. De gondolj bele, ha valaki nagyon kisnövésű, mondjuk 140-150 cm, az legyen 30-40 kg? Biztos nem. Ugyanígy ha valaki nagyon magas, akkor túl nagy súlyt ad ez a képlet.

A BMI már jobb közelítés, és az legalább egy tartományt ad a normál súlyra. De ott is figyelembe kell venni az egyéni különbségeket, ugyanolyan testtömeg és magasság mellett a testzsír aránya nagyon eltérhet. Azért a legtöbb ember esetén a BMI alapján helyesen ítélhető meg, hogy egészséges-e a testsúlyuk, kevesen rendelkeznek olyan komoly izomzattal, ami bezavar a képletbe.

szept. 22. 22:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!