Hogyan küzdötök meg a tükörből visszanéző képpel?
Próbálom magam elfogadni úgy, ahogy vagyok.
szept. 17. 14:05
Nem egy év alatt híztál el. Nem egy év alatt fogsz lefogyni. Ez igazságos.
szept. 17. 14:41
3/13 A kérdező kommentje:
#2 sajnos nekem ismeretlen IRre hormon injekciót adtak az alatt jött fel a súlyom nagyrésze, szóval nagyjából egy év alatt a túlsúlyom nagyrésze. Már egy éve diétázom hogy nem csak a súlyom de a horminjaim is rendbe kerüljenek eddig kb10-15ment le, de legalább a hormonjaimat vissza kaptam. (Tényleg őrült gyors hízást képzelj el, asszem 25kilo vagy afelett 1-1.5ev alatt). Szóval vicces módon de... Egy év alatt ment fel és egy év alatt nem ment le teljesen.
Mindig visszamosolygok magamra, és arra gondolok, hogy nem a kinézet számít. Számomra egy kövér test nem undorító csak azért, mert kövér. Ahogy a gyerekemet is szeretem akkor is, ha rossz napja van és undok velem, a testemet is szeretem akkor is, ha most nincs a legjobb formájában. Az egészségem szempontjából pedig a legjobb úton haladok.
szept. 17. 15:37
Először is legyen egy célod, amitől boldogabbnak érzed magad majd az is leszel kellő idő múlva. Cél a fogyás? Teljesen tökéletes. Bár javasolnék mellette valami kardiót, olyan sportot amit szeretsz és szívesen csinálod. Ez adhat még egy löketet. A cél, hogy megszeresd önmagadadat. Egy pszichológust is ajánlanék szívesen, aki megkönnyítheti, hogy jobban szeresd magad.
Lehet hülyeségnek hangzik, de beszélgess a tükörképeddel. Mondj minden nap 5-10 jó tulajdonságot magadról, ha egy nap csak 5 perced van akkor annyit. Ha több időd van, nyugodtan tölts ezzel több időt. Kezdj el meditálni..nekem az segített az elején
szept. 17. 17:44
A sporttal sokkal könnyebb. Mert feszes vagyok tőle és jobb lett a testtartásom, így az összkép sokkal kellemesebb, mintha plöttyedt lennék a szimpla fogyásban.
Szívesen nézek újra a tükörben, egyelőre még ismerkedek a jött önbizalommal, mert eddig nem volt jellemző rám.
szept. 17. 19:38
Elégedett vagyok azzal aki vissza néz rám
szept. 17. 21:35
8/13 IgaziÚriember válasza:
"Hogyan küzdötök meg a tükörből visszanéző képpel?"
Miért kellene megküzdeni a tükörből visszanéző képpel, mikor ott pont az életem értelmét és egyben a saját példaképemet látom minden egyes alkalommal 💗
szept. 17. 23:35
Én vékony vagyok, csak kicsit olyan kis puhos, annyira nem vészes, de hátha ez megnyugtat kicsit:
A páromon van vagy 20 kg felesleg. És szeretek ránézni, szexi, tetszik :) Pedig ő előtte mindig normál súlyú férfiak voltak az életemben, szóval nem az van hogy ez az ideálom. Egyszerűen csak nem számít. :)
szept. 18. 09:33
Hasonló helyzetben voltam/vagyok. Nagyjából 8 évvel ezelőttig teljesen normál tartományban volt a súlyom. Akkor több eü dolog miatt, kb. két év alatt 23 kg-ot híztam. A mai napig szörnyülködve nézek tükörbe, mert nem az az ember néz rám vissza, aki vagyok. Most jutottam el odáig, hogy talán látszik az alagút vége, normális szinten vannak a hormonjaim és elkezdtem fogyni, persze diétázom is. A hízásomkor kb. másfél évig nem tudatosodott bennem, hogy kövér vagyok. Ha ruhát vettem, simán bevittem a próbafülkébe a 40-42-es ruhát, közben már 46-os kellett volna. Szóval én sehogy sem tudom békét kötni a tükörképemmel. Jelenleg kb. 15 kg feleslegem van (nem a teljesen ideális súlyhoz, hanem ahhoz, amit én jónak gondolok, az ideális 68 kg lenne, nekem jó lesz a 78 is, 52 éves vagyok), de most nagyon jól elkaptam a fonalat és jók az eü eredményeim, nagyon bizakodó vagyok, hogy karácsonykor már nyugodt szívvel megehetek egy szelet bejglit :-)
szept. 18. 13:32
Kapcsolódó kérdések: