Meddig "normális" a súlyom?
Ameddig jónak látod a tükörben.
Oké, BMI index, stb. De ezek nem relevánsak. Idősebb korban a BMI index szuper, egyébként meg haszontalan, mert nem veszi figyelembe az izom:zsír arányt.
Tessék itt az én példám:
2 éve ilyenkor 81kg voltam 170cmhez, sokkal több zsírral.
Ma szintén 80kg vagyok, csak úgy kb. 5kgmal kevesebb zsírral és több izommal (rendszeresen edzek), ég és föld a két fizikum.
Voltam 68kg is tavaly, akkor kb. 8-10% testzsírszázalékom lehetett, most kb. 13-15%.
Tök mindegy mit mutat a mérleg.
Nézz bele a tükörbe. Elégedett vagy, vagy sem?
Ha nem vagy elégedett, az a Te esetedben nem a túlsúly miatt van, hanem azért, mert nincs rajtad elég izom. Fogyni semmiképp nem kell, de izmot építeni sosem hátrány.. 99,9%, hogy azért nem vagy elégedett magaddal, mert kevés az izomtömeged.
Progresszív, kemény súlyzós edzés, magas fehérjebevitel (ez nálad kb. 80g naponta minimum) és kész..
"Meddig normális a súlyom?"
61-62 kilóval még biztosan jól néznél ki, egészséges tartományban lennél, és relatív könnyen tartani is tudnád.
"Ameddig jónak látod a tükörben"
Akinek nincs egészséges testképe, az nem látja magát reálisan.
"tükör nem a legmegbízhatóbb forrás mert ég és föld az amit reggel és este látok"
Mindenkinek reggel, ébredés után, éhgyomorral, adott esetben vizelés és székletürítés után van a leglaposabb hasa, és legesztétikusabb formája. Természetes, hogy nap végén mást mutat a tükör.
A kezdődő étkezési zavaroddal lassan kezdhetsz valamit.
Tudom, neked semmi bajod - dehogynem. Félsz enni, félsz a hízástól - ez már az étk. zavar előszobája. Minden anorexiás és bulimiás pontosan így ilyen gondolatokkal kezdi.
Miért lett lepontozva az 1-es?!
Nem a modell alkat az egészséges, izom kell és pont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!