Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Meddig "normális" a súlyom?

Meddig "normális" a súlyom?

Figyelt kérdés
163/53 vagyok most, de nagyon félek a hízástól mert fogyókúra után vagyok. Mi lenne az a súly ami még jól nézne ki? Nem bmi felső határa érdekel, az már nem néz ki jól tapasztalat alapján, hanem az a súly ami jól néz még ki de azért viszonylag könnyen tudnám tartani is
aug. 31. 19:38
 1/9 anonim ***** válasza:
42%

Ameddig jónak látod a tükörben.

Oké, BMI index, stb. De ezek nem relevánsak. Idősebb korban a BMI index szuper, egyébként meg haszontalan, mert nem veszi figyelembe az izom:zsír arányt.

Tessék itt az én példám:

2 éve ilyenkor 81kg voltam 170cmhez, sokkal több zsírral.

Ma szintén 80kg vagyok, csak úgy kb. 5kgmal kevesebb zsírral és több izommal (rendszeresen edzek), ég és föld a két fizikum.

Voltam 68kg is tavaly, akkor kb. 8-10% testzsírszázalékom lehetett, most kb. 13-15%.

Tök mindegy mit mutat a mérleg.

Nézz bele a tükörbe. Elégedett vagy, vagy sem?

Ha nem vagy elégedett, az a Te esetedben nem a túlsúly miatt van, hanem azért, mert nincs rajtad elég izom. Fogyni semmiképp nem kell, de izmot építeni sosem hátrány.. 99,9%, hogy azért nem vagy elégedett magaddal, mert kevés az izomtömeged.

Progresszív, kemény súlyzós edzés, magas fehérjebevitel (ez nálad kb. 80g naponta minimum) és kész..

aug. 31. 19:59
 2/9 A kérdező kommentje:
Az a baj hogy nálam sajnos a tükör nem a legmegbízhatóbb forrás mert ég és föld az amit reggel és este látok. Reggel nincs baj, elégedett is vagyok a tükörképemmel, de ez addig tart amíg eszek valamit, mert ha eszek (tökmindegy hogy nyers zöldséget gyümölcsöt vagy egy mekis menüt), felpuffad a hasam és ez estig így is marad. Na amit ilyenkor látok attól van hányingerem, mintha teljesen más testalkatom lenne mint reggel
aug. 31. 20:15
 3/9 anonim ***** válasza:
72%

"Meddig normális a súlyom?"

61-62 kilóval még biztosan jól néznél ki, egészséges tartományban lennél, és relatív könnyen tartani is tudnád.

"Ameddig jónak látod a tükörben"

Akinek nincs egészséges testképe, az nem látja magát reálisan.

"tükör nem a legmegbízhatóbb forrás mert ég és föld az amit reggel és este látok"

Mindenkinek reggel, ébredés után, éhgyomorral, adott esetben vizelés és székletürítés után van a leglaposabb hasa, és legesztétikusabb formája. Természetes, hogy nap végén mást mutat a tükör.

aug. 31. 20:20
 4/9 anonim ***** válasza:
87%

A kezdődő étkezési zavaroddal lassan kezdhetsz valamit.

Tudom, neked semmi bajod - dehogynem. Félsz enni, félsz a hízástól - ez már az étk. zavar előszobája. Minden anorexiás és bulimiás pontosan így ilyen gondolatokkal kezdi.

aug. 31. 20:46
 5/9 A kérdező kommentje:
Én elismerem hogy van bajom, kb 2 hónapja már-már anorexiás voltam, most onnan vagyok gyógyulóban, 2 kilót visszaszedtem de többet nem akarok. Az evéstől még nem félek (bár bűntudat bőven jut még miatta) de a hízástól sajnos nagyon is
aug. 31. 20:53
 6/9 anonim ***** válasza:
Szerintem ez pont jó, de mi nem tudhatjuk. Én 165 cm vagyok. Sokáig ragaszkodtam az 52 kilóhoz, úgy tetszettem a legjobban magamnak. Viszont nagyon nehéz volt tartani, és felmerültek már egészségügyi problémák is, pedig bmi szerint ez még egészséges súly lett volna. Végül vissza szedtem két kilót, most 54 vagyok. És bár így van egy kis pocakom, de valahogy sokkal egészségesebb az összkép, a problémák is megszűntek, és ezt a súlyt már mindenféle megeröltetés nélkül tudom tartani. Olyan természetes, kényelmes, jól érzem magam a bőrömben. Neked is ezt kéne megtalálnod, de ezt csak te tudhatod. Mivel sok múlik azon is hogy mennyi izom van rajtad, ezért bármi lehet. Ha nagyon kevés akkor lehet hogy az 50 kiló áll jól, ha sok, akkor meg lehet hogy a 60 az ideális.
aug. 31. 21:05
 7/9 anonim ***** válasza:
68%

Miért lett lepontozva az 1-es?!

Nem a modell alkat az egészséges, izom kell és pont.

aug. 31. 22:47
 8/9 anonim ***** válasza:
Ha vigasztal 166 vagyok és 56kg és most érzem jól magam a bőrömben, amúgy 51voltam semmitöl se tudtam fentebb hízni, ha hálistennek a terhességem alatt sikerült felszedni néhány kilót 61 voltam és visszafogytam 56ra.. 61kgosan éreztem magam csodásan. Szerintem ez jó ahogy most vagy, biztos csinos vagy. Nem kell fogyóznod 56 is simán elmegy. Jobban érzem magam 56kg-san mint 51 de még hízhatnék.
aug. 31. 23:02
 9/9 anonim ***** válasza:
Attól is fugg, hogy hány éves vagy. Ha fiatal, akkor olyan 55 kilot mondanék maximum.
szept. 5. 12:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!