A túlevést evészavart hogyan lehet hatékonyan kezelni?
Ha nincs kereted pszichológusra, dietetikusra, nekem annak idején fiatalabb koromban az vált be, hogy szigorúan kiadagolt ételeket csináltam például 2-3 napra előre, üveg edényekbe zárva, és nem is volt otthon más ezen kívül, csak víz és gyümölcs. Csak az első két hét volt nagyon rossz, utána teljesen hozzászoktam és nagyon büszke is voltam magamra, 14 kg le is ment.
Most meg már van itthon minden, a gyerekek miatt, de teljesen nornalisan érkezem, nincs semmi gond.
Tudatossággal, kitartással, következetességgel, önkontrollal, új étrendi és életmódbeli szokások kialakításával amiket sokat gyakorolva szokásokká lehet alakítani.
Nekem sokat segített megérteni, hogy érzelmi és fizikai éhség közt van érzékelhető különbség, ha nagyon tudatosan odafigyelek, koncentrálok rá. Illetve az is segített, hogy kicsit mélyebbre ástam az életemben a miértek után, a gyerekkoromban. Ott kezdődött a probléma. Olyan dologra reagáltam túlevéssel anno, amit észre kellett volna vennie és másképp kellett volna kezelnie azoknak az embereknek akik akkoriban felelősek voltak értem.
Felnőttként pedig valamiért sosem jutott eszembe, hogy az evési zavaroknak lelki háttere is lehet, amíg egy szakember fel nem hívta rá a figyelmem. Azóta Én már fogyás után vagyok, súlyt tartok.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!