Hogyan érdemes válaszolni a kövér vagy/meghíztál mert zabálsz és hasonló kijelentésekre diéta alatt?
Én nem szoktam válaszra méltatni őket.mert nem érdemlik
A légyeg hogy dolgozol az ügyön
Én például nehezen fogyok(kb 30-ad szorra futok neki)mert tényleg (jóízűen)zabálok...
..pedig milyen egyszerű is lenne...havi 1 kg, az évente 12 kg..
szeretem a piacon vett mindenféle hagymás, paradicsomos, olivás cipót, a sajtos rudat, stb.
a feleségem szerint ha abbahagynám a pékáruk zabálását, egyből jobb lenne a szervezetemnek...
sajnos kiderült, hogy magas a cukrom...kénytelen voltam(vagyok) abbahagyni minden olyan evését, ami jó...
Úgy, hogy nemcsak kívül, belül is elkezdtem törődni magammal, erősítettem az önképemet, reálisan kezdtem gondolkodni magamról + megtanultam a helyes konfliktuskezelést, asszertív kommunikációt. Most már tudom, mennyit érek, mint ember, így jobban meg tudom védeni magamat.
A diétámnak sem tudnak így keresztbe rakni. Tényleg csak sima önismeret és konfliktuskezelés.
Pszichológus, aki egyénileg foglalkozik veled.
Emellett jó szívvel ajánlom az ő videóit is, szakember, aki testképzavarokra, evészavarokra, szorongással és önképpel kapcsolatos problémákra specializálódott:
Kérdező, én volt túlsúlyosként mondom, sokat segít, ha őszinte vagy magadhoz.
Mert lássuk be, igaza van, meghíztál, mert zabáltál. Ennyi. Én is azért híztam, te is azért. Senki nem lesz hájas és kövér a semmitől.
Ha 10 éves korod óta állandóan fogyókúráznod kell, ott valami nem kerek, és fejben nem kerek. Én se tudtam addig fogyni, amíg fejben nem raktam helyre magamban, hogy magam miatt híztam el, ezért a fogyás is csak rajtam múlik. És amikor fejben megvolt, nem érdekelt, ki mit mond.
Ha neked ennyire szenvedés a fogyás, akkor valami nem jó. Rosszl számolsz, rosszul mérted fel a kalóriaigényét a szervezetednek, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!