Hogyan tudnék hatékonyabban fogyni?
Sziasztok!
2 hónapja kezdtem diétázni a napi keretem eddig 1400 kcal vol, mellette bicikliztem heti 5-6 alkalommal 1-2 órát amennyi jól esett. Okosórán mértem a megtett távot és az elégetett kalóriát, ami 2 óránál 1000 kcal is volt.
Viszont azt vettem észre, hogy a súlyom nem, hogy lejjebb menne inkább feljebb.
Arra is gondoltam már, hogy érdemes lenne növelnem a napi kalória keretemet, mert talán a testem éhezik, ezért raktároz.
-sose hidd el amit ezek a gépek kiirnak kcalra. Sokk jobb az alapján számolni ami a heti aktivitási szint
- valoszinuleg leadtál zsirt es felszedtel izmot, ezert vagy szálkásabb. Kellett volna előtte utána kép meg mérni magad. Mell, derek, csipo, comb, vadli, bicpesz minimum. Ha izmosodsz es fogysz akkor a centi kisebb lesz
Az okosóra, illetve az applikációk által kiírt kalóriaérték azért csalóka, mert nem tudod, hogy miként számol.
Két eset lehetséges. Az egyik, hogy azt jelzi ki, hogy a sportolás alatt mennyit égettél. Tegyük fel, hogy sportolsz egy órát. Nekem 100 kilós férfiként a BMR valahol 2200 körül van, tehát óránként 100-at alapból elfogyasztok. Az edzés végén kiírja, hogy égettem mondjuk 600 kcal-t, de ebből 100-at alvás közben is elégettem volna.
A másik módszer szerint csak a sportolással elért többletet jelzi ki. A fenti esetben így csak 500-at, vagy kicsit még kevesebbet is jelez.
Ha az applikációd (vagy az órád) az első szerint jelez ki, akkor azt gondolod, hogy nagyobb deficitben vagy, hisz sportoltál 600 kcal-t óránként két órán keresztül! Az alapod meg mondjuk 2000, tehát 3200-ból kezdesz visszaszámolni, elfelejtve, hogy ebből 200 amúgy is lement volna.
Ha pedig mások szerint fogytál, de a mérleg szerint meg nem, és ruhákba is beleférsz, akkor izmosodtál. Az kevesebb helyet foglal, de nehezebb, hisz az izomnak nagyobb a sűrűsége, mint a zsírnak. Gratulálok! Mondjuk napi 2 óra tekeréstől az lenne a furcsa, ha nem izmosodnál, főleg ha 50 km-t teszel meg ez idő alatt.
#15 Gyere, nézd meg a combjaim, meg a vádlim! ;)
Ahogy pedig a zsír olvad rólam, a karom-vállam is egyre kidolgozottabb(nak látszik).
Mondjuk nem is 14,5 km/h órával tekerek munkába, hanem 25-28-al, néha több is... A 35 perces időnek a negyedét töltöm tejsavküszöbön, vagy annak közelében, kicsit néha anaerob zónába csúszva. Reggel, aztán délután meg vissza ugyanez.
De te biztos jobban tudod...
😂😂 Esetleg szálkás vagy, de izmos semmiképp a biciklizéstől.
Ne keverjük a kettőt:)
Edzeni járok, súlyzós, komolyan is veszem, küldj már egy képet mehessek egy jót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!