Szia!
Amit én tanácsolnék, az először is egy személyi edző, aki mindent HELYESEN el tud magyarázni. Ha összevissza olvasgatsz nem fogsz egy könnyen egyről a kettőre jutni, akár komoly problémád is adódhat, ha félreinformálódsz. Elég, ha egy héten egyszer-kétszer edzővel edzesz, később, mikor már nagyjából mindent tudsz, magadtól is elvégezheted az edzéseket. Úgy hiszem ez a pénz, amit edzőte kültenék igazán megéri, hidd el, így nem fogsz éveket elvesztegetni a tanulással.
A másik, sajnos egy bizonyos szint után nem lesz elég egy súlyzó, ha izmot szetetnél építeni progresszív túlterheléses edzést kell végezned, ami azt jelenti, hoyg szépen lassan először kicsivel több ismétlést végzel majd növeled a súlyt. Ilyen szempontból a konditerem tökéletes megoldást jelenthet. Otthoni edzéssel is szép eredményt lehet elérni, főleg kezdőknek, de konditeremben gyorsabb eredményre számíthatsz.
Ami nagyon fontos még, hogy legyél kalória deficitben. Ez annyit jelent, hogy egyék kevesebbet, mint amennyi a napi szükségleted. Ezt online kalkulátorokkal is ki tudod számolni. Úgy hiszem, csak pár kg felesleg lehet rajtad, így ne próbálj drasztikus kalória deficitben lenni. Egyrészt sokkal nehezebb tartani, nagyobb eséllyel leszel evészavaros. A lassabb fogyás előnye, hogy könnyebben tartod magadat a diétákhoz, nem lesznek nagy kilengések, emelett nagyon fontos, hogy fogyás mellett is végezz súlyzós edzéseket, amivel az izmaidat tudod stimulálni. Ez a kulcs. Megfelelő étkezéssel (magas fehérjebevitel, rostban, vitaminokban gazdag ételek), edzéssel (heti 3-4 súlyzós 45-60 perces edzés, emellett én még kardiót is ajánlok, akár minden nap, lehet az bármi, séta, futás) és alvással (7-8 óra minimum!) szép eredményeket érhetsz el. De ehhez idő kell, légy türelemmel, ne veszítsd el a motivációdat.
Ezek lennének az én tanácsaim. Habár fiatal vagyok, egy ideje már benne vagyok a témában, és tudom, hogy ha kezdő vagy ha nem tájékozódsz jó forrásokból évekig is eltarthat míg rájössz mit is kellene tenned.
Szeresd a tested, légy hálás neki, én pedig sok sikert kívánok! 🙂
(ugyanilyen bugyim van!)
Centiben mennyi a combkörfogatod a legvastagabb részén álló helyzetben mérve?
A méretén még könnyebben tudnál csökkenteni, bár a súlyod nem sok, ezért lehet, hogy nem lenne szerencsés, azért kérdezem a centit.
A formája az genetika, sajnos nem sokat lehet vele kezdeni.
A hosszú távú, viszonylag lassú futás, kocogás segíthet a combok vékonyításában. Jó hatásúak a fekvő helyzetből lábemelős gyakorlatok, és az SMR henger.
Combra és fenékre kell edzeni. Állj a tükör elé és próbáld ki, hogy megemeled kézzel a feneked és fogod látni mire gondolok.
Nem vastag amúgy a combod, ennyi csak, hogy kevés az izom.
Youtubeon is találsz egy csomó jó edzés videót, érdemes öket megcsinálni. Pilates, wall pilates...stb. Az edzésnek rendszeresnek kell lennie, tehát heti 3-4 nap amit írtál, teljesen jó, ha tényleg fogsz is tornázni. Ezen kívül ne várj azonnali eredményt, adj legalább 1-2 hónapot, míg látsz változást és még egyszer ennyit, míg mások is észreveszik.
Az alakod kimeríti a skinny fat fogalmát. Nem vékonyítani kell a combodat, az egész testedet formálni kellene, mert jelenleg semmi alakod nincsen. Hiába vagy súlyban meg5 vékony is a magasságodhoz képest, egy deka izom nincsen rajtad.
Normális táplálkozás, izom növelő edzés, ezek fognak segíteni.
A kérdező 167 cm magassághoz 51-52 kg, nehogy már fogyást javasolj neki. Itt nem a súlyfelesleg a baj, nincsen rajta izom, lóg a bőre.
Lehet hogy csak bőr? Mert amúgy volt itt nyúlás, 79 kg voltam kétszer, a terhességek alatt.
A legvastagabb részen amúgy 51-52 cm a comb.
Nemtudom miért de baromira zavar hogy ott olyan és máshol már szinte semmi zsír nincs rajtam, csak ott.
Az 51-52 cm max comb kerület normál-vékony érték. Testsúly alapján is vékony vagy. Semmiképp nem kell fogynod. Igyekezz rendszeresen sportolni, egészségesen táplálkozni, igyál sok vizet, kerüld a feldogozott élelmiszereket, akkor jó eséllyel sikerülhet kicsit izmosabbá, feszesebbé tenni. Valószínűleg a combod minimális kerülete, a térd feletti rész elég vékony lehet, ahhoz képest tűnhet legfeljebb a felső rész vastagnak arányaiban, de abszolút értékben nem vastag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!