Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » A cukortól lehetünk éhesek?

A cukortól lehetünk éhesek?

Figyelt kérdés
Kb. két hónapja váltottam életmódot. Nem teljesen, de nagy mértékben elhagytam a cukrot, max. hetente ettem egy ízesített joghurtot vagy natúrba tettem mézet, ezenkívül más nem csúszott be. Tegnap viszont megettem két sor csokit és egy pudingot (gondoltam két hónap után ez belefér), ezután egész nap olyan éhes voltam. Pedig ugyanúgy ettem tegnap is a csokit és a pudingot leszámítva, tehát kalória szempontjából kicsit több is ment be, mint átlagos napomon (napi ötször eszem, ch-t csökkentettem, fehérjét növeltem). Több cukor ment le így tegnap, ez okozhatta az éhségérzetet? Mára már teljesen elmúlt.
2010. okt. 31. 11:31
 1/3 anonim ***** válasza:
Igen, én is ezt tapasztaltam. Minél több szénhidrátot eszem, annál éhesebb vagyok. :(
2010. okt. 31. 11:41
 2/3 anonim ***** válasza:
Igen, mivel a szervezeted inzulint termel, felmegy a vércukorszinted, majd hirtelen leesik (mivel a cukrok gyorsan felszívódnak). Ilyenkor van az, hogy fáradtnak, eltunyultnak érzi magát az ember és ismét vágyik valami édesre. Ráadásul a szervezet sokszor nem igényel abban a pillanatban olyan sok energiát és ezért elraktározza (zsír formájában).
2010. okt. 31. 12:02
 3/3 anonim ***** válasza:
Gyorsan extrémmagasra dobja a vércukorszinted, ezért nem mindegy pl, hogy hosszú/lassú felszívódású ch-t viszel be.
2010. okt. 31. 13:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!