A gyümölcscukortól lehetünk cukrosak?
Figyelt kérdés
2011. okt. 23. 21:05
1/4 anonim válasza:
igen
mérd meg a vércukor szinted, aztán egyél meg egy fürt szőlőt, és mérd meg újra...
2/4 anonim válasza:
Az első típusú cukorbetegséget nem a túlzott cukorbevitel okozza, a második típusú kialakulásában lehet szerepe, de a meghatározó inkább a genetika.
A gyümölcscukor (ami a természetben egyetlen növényben sincs tisztán, hanem szőlőcukoral és répacukorral együtt) nem emeli a vércukorszintet, a sejtek nem tudják közvetlenül feldolgozni, viszont vannak olyan kutatások, amik arra utalnak, hogy túlzott mértékben fogyasztva májkárosító hatása lehet, mivel a máj alakítja át szőlőcukorrá.
3/4 anonim válasza:
Az előző jól fogalmazott. A szőlőcukor ugyan gyümölcsből van, de az a legtöményebb cukor. Erre alakítja át a szervezet az összes szénhidrátot, tehát ezt már nem alakítja át. A gyümölcscukor egy lassabban felszívódó cukorfajta, és pont ezért terheli le kevésbé a szervezetet. Alapvetően cukorbetegséget nem a cukorfogyasztástól "lehet megkapni". A sok cukor elfogyasztása csak elősegíti, hogy a szervezet hajlamosságát a betegségre kihozza. Pont így csinálják a terheléses vizsgálatot. Ha visszaáll a terhelés után a normál szintre a vércukor értéke, akkor nem lesz belőle cukorbeteg. Nagyjából így fogalmaznám meg a dolog lényegét.
4/4 Selektra válasza:
Gyümölcscukor érzékeny vagyok de attól még élek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!