Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » 24 órás böjt milyen hatással...

24 órás böjt milyen hatással van a szálkásításra?

Figyelt kérdés

Sok pozitív dolgot olvastam a böjtről, főleg az egészségre gyakorolt pozitív hatásáról.

Szeretném picit "kitisztítani" a testem, megerősíteni az immunrendszerem és picit visszább fogni az ételeim mennyiségét.

Az lenne a célom hogy néhány hétig heti (nem egymás utáni) 2 nap 24 órán keresztül csak tiszta vizet vennék magamhoz.

Viszont közben szálkásítani próbálok, nem vészesen de túlsúlyos vagyok. Nagyjából 15-17 kg felesleg van rajtam, és szeretnék még leadni belőle.

A mozgást növeltem, nem vagyok édesszájú és igyekszem egészségesen étkezni. A legnagyobb bajom a túl nagy adagokkal van, bármennyi fehérjét is tartalmaz, túleszem magam, pedig nem eszem magam tele, csak amíg elmúlik az éhségérzet.

Próbálta már valaki a böjtöt? Bezavar a szálkásításba? 24 óra elég ahoz hogy utána a szervezet raktározni kezdjen?

Bárkinek bármilyen tapasztalata van, köszönöm ha megosztja.

#böjt #szálkásítás #24 órás böjt
jún. 27. 23:11
 1/4 anonim ***** válasza:
76%

Ezt javaslom

[link]

Nem zavar be a szálkásításba.

Nagyon könnyen mehet át egy bojtolos lifestyle egészségtelenbe.

Nincs olyan hogy x ora nem eves vagy eves utan a szervezet raktároz. Összkaloriatol fugg.

Nincs olyan hogy test tisztitas. Ezt csinalja a vese, maj stb

Az immunrendszered a valtozatis mikrotaoanyagbevitsltol, stressz csokkentestol es testmozgastol fog erosodni.

Ha az adag a baj lehet segit a bojt. De semmi masban mint korlatozni teged az evesben es ezaltal elerni a kaloriadeficitet

jún. 28. 00:25
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a videót, végignéztem.

Valójában itt is elhangzik, hogy mikor nem használjuk az emésztőrendszerünket akkor a sejtjeink tudnak regenerálódni. Tudom, a hölgy szerint rendszeres étkezésnél is van rá ideje a szervezetnek.

Mostanra már nagyon sokat olvastam a témáról úgyhogy elég nehéz megszűrni a valós és téves információt.

Számomra van azonban még1 meggyőző informàció, mégpedig hogy a beteg emberek és állatok sem szoktak étkezni míg jobban nem lesznek. Ez egy természetes reakció. És valójában az lenne a természetes ha nem ennénk rendszeresen hisz a régi korok embere is akkor evett mikor tudott, nem rendszeres időközönként. Csak a mai ember van állandóan körülvéve kajával és csak mi eszünk szórakozásból.

Ezeket az érveket olvastam és elgondolkldtattak.

jún. 28. 01:27
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

“Mostanra már nagyon sokat olvastam a témáról úgyhogy elég nehéz megszűrni a valós és téves információt”

Hát neked sikerült a téves és teljesen rossz információkat elhinni. Régen azért nem ettek az emberek rendszeresen mert nem tudtak de ebből nem következik az h ez így egészséges. Az ideális az ha naponta többször eszik az ember, kettő az a minimum. Ha csak 1x eszel akkor egyszerre kellene bevinni a napi kalória szükségleted ami egy felnőtt ember esetében 2500 kalória körül van. Ezt egyszerre bevinni nem egészséges és kellemetlen is, hacsak nem mekis kajából akarod bevinni hanem egészséges normális ételekből akkor már félúton úgy fogod érezni h tele vagy, kipukkadsz. Az meg h 2 napig nem eszel csak vizet iszol? Ennél károsabb dolgot nem nagyon tehetnél magaddal, fél nap után gyötörni fog az éhség, a fizikai és szellemi teljesítményed is a béke feneke alatt lesz. Ha böjtölni akarsz akkor a 12 órás verziót javaslom. A beteg emberek nem attól gyógyulnak meg h nem esznek hanem a gyógyszerektől. A nem evés csak ront egy beteg állapotán mert gyengíti a szervezetet mivel megszűnik a makro és mikrotápanyagok bevitele, felborul az alapanyagcsere, nem véletlenül kapnak a betegek infúziót. A szervezet nem raktároz, ez egy régi tévhit, tisztítani sem kell a tested arra ott a májad és a veséd ahogy az első is írta. Szálkásítani pedig azoknak érdemes akiken jelentős izomtömeg van, testépítők, gyúrósok szoktak. Ha te nem végzel legalább 2 éve heti 3-4 alkalommal súlyzós edzést és ez idő alatt nem folytattál egy tömegnövelő étrendet ami azt jelenti h napi kb. 300 kalóriával eszel többet mint a szinten tartó kalóriád akkor nincs értelme szálkásításról beszélni, neked egyszerűen fogyni kell.

jún. 28. 03:29
 4/4 anonim ***** válasza:

A beteg embereknek javasolják hogy egyenek, talpálo ételeket hogy energiát kapjanak a sejtek amik leküzdik a betegséget.

Valóban a régi ember akkor evett mikorvolt etel es akkor pihent amikor nem volt

Ha csak szorakozasbol eszel akkor neked tenyleg bojtolni kell. De egy atlagos egeszseges ember akkor eszik, amikor éhes. Akkor viazont enni kell. Hisz a test nem véletlen szól hogy éhes

Ilyen bojtnel raadadul minden letezo tapanyagot egyszerre kell bevinni. Legtobben egy fele kajat esznek es abbol kozel sincs meg minden ami kell. Gondolj pl a napi 500 gr zoldsegre, 200 ge gyumolcsre az ajanlas. Ha azt egyszerre akarod bevinni nsm csak a gyomrod tagul ki de meg rosszul is leszel

jún. 28. 08:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!