Úszás vagy futás a jobb?
És naponta kb mennyit ússzak/fussak, hogy a közeljövőben látható eredménye legyen?
166 cm/ 65 kg
15/L
Tény, hogy a futás nagyon jó, de szerintem az úszás jobb.
De nagyon fontos tudnod, hogy az izom nehezebb mint a háj!!
:) Hol látsz magadon felesleget? Ja, az is sokat jelent ha este 6 után már nem nagyon eszel, de még fejlődő korban vagy úgyhogy csak óvatosan ;)
Ha nincs állóképességed, akkor az úszás jobb.
Oka: futáskor nagyon hamar felmegy a pulzusod a zsírégető zóna fölé, és ott már nem fogysz, mert a szervezeted szénhidrátot éget és nem zsírt.
Az úszás viszont közepes intenzitású mozgás, sokkal jobb a futásnál. Futni akkor menj, ha már elég állóképes vagy. Mondjuk járj úszni a télen, majd tavasszal kezdj el futni! Persze mellette mindenképp végezz súlyzós edzést is, mert minél erősebb az izom, annál több kalóriát éget alapjáraton. A lényeg, hogy heti 3 aerob edzés legyen, legalább egy órás legyen, ez a minimum. Aerob edzés = alacsony vagy közepes intenzitású edzés, ahol a szervezeted zsírt éget. Téveszme, hogy szét kell magunkat edzeni. Azzal csak a testedet teszed tönkre.
Sziasztok!
Én most szeretnék elkezdeni újból mozogni 4 év élsport-hanyagolás után (súlylökés).
Asztmám van egy kicsit, ezért gondoltam az úszásra, hogy az izmaim emlékezzenek, nem pedig a futás vagy egyéb ugrálós sportra.
Mit gondoltok?
Én Minden másnap 2 órát futok és egy órát úszok,
Vékony vagyok tehát nem tudom hogy fogyaszt-e de azt tudom, hogy izmosít rendesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!