Miért nem ajánlott fogyókúra alatt sok gyümölcsöt enni?
Jön itt a sok válasz, hogy felejtsük el a gyümölcsöt, mert a válaszolók állítása szerint tele van cukorral. Igen, ez valóban igaz, van benne gyümölcscukor. De egyrészt alacsony a glikémiás indexe, tehát nehezebben rakódik le, másrészt, ha valaki kevés szénhidrátot fogyazst, akkor miért ne fedezhetné azt a vitaminban és rostban gazdag gyümölcsökből?
Egyébként nem tratlamzahat annyira vészesen sok kalóriát, hiszen ha valaki átvizsgál egy kalóriatáblázatot, látni fogja, hogy a gyümölcsök mind 100 kcal/ 100 gramm alatt vannak, ami a legenergiaszegényebb táplálékok közé sorolja őket, a zöldségek, tojás, sovány húsok és halak, és sovány tejtermékek közé.
Ezen kívül a gyümölcsök finomak, változatosak, a természet már kimértek őket kis adagokba és be is csomagolta őket, így könnyű bárhova elvinni és még az édesség utáni vágyat is csökkenti.
Én sok gyümölcsöt szeretnék fogyazstania fogyókúrám alatt: narancsot, mandarint, mangót, gránátalmát, almát stb. Naponta többször akár többet is ezekből.
Van ezzel gond? Hátráltat majd? kb. 1700-2000 kcalt fogyasztok egy nap, és hetente 5ször futok 45-50 percet egyhuzamban, ezenkívül járok majd párszor úszni és előszedek egy-két torna DVDt is. 173 cm /67 kg vagyok, 19 éves lány. Nagyjából 5 kg-ot szeretnék fogyni.
Én értem a kérdést. A kérdező leírta, hogy milyen választ NEM akar kapni a kérdésre. Mellesleg igaza van.
Nyugodtan lehet, sőt, kell enni gyümölcsöt fogyókúra alatt.
Csak sokan azt képzelik, hogy ha csak a zsemlét eszik meg üresen, minden egészséges dolgot elhagynak, attól majd le fognak fogyni.
Majd jönnek, és közlik, hogy sok az 1700-2000 kalória, de ha valóban ennyit sportolsz, akkor eszedbe ne jusson csökkenteni, így tökéletes. Jól csinálod, neked legalább van eszed. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!