Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Lehet valaki kövéren boldog?

Lehet valaki kövéren boldog?

Figyelt kérdés
Azt vettem észre, hogy manapság mindenki rengeteget foglalkozik a külsejével, ezen belül is a súlyával, hogy mikor hány kiló volt, mit eszik és nem eszik meg...stb. Szerintetek van olyan, aki kövér, megeszi amit csak megkíván és közben jól érzi magát a bőrében?

ápr. 22. 21:33
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
71%

"én is kövér vagyok és boldog. Az csak egy nagy plusz hogy nem kell figyelni arra hogy mit eszek"

Vajon a boldogságod akkor is megmarad, amikor egy napon a szervezeted benyújtja a számlát?

ápr. 24. 20:57
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Biztos lehet. Kérdés, hogy ki mit ért boldogság alatt, Én régen kövér voltam, szép lassan sikerült ennek a mentális okait is megfejteni, és életmódot is változtatni. Jelenleg már nem vagyok kövér, sokat sportolok, egészségesen eszem. Így utólag azt mondom, hogy sokkal elégedettebb vagyok így a bőrömben, mint amikor kövér voltam. Összehasonlíthatatlan az a boldogság, amit két szelet finom torta elfogyasztása okoz, vagy az, hogy egy szép helyen futok egy félmaratont jó idővel vagy úgy belenézni a tükörbe, hogy fittnek látom magam.

Egészségügyi dolgozóként még hozzátenném, hogy aki kórosan elhízott (tehát nem túlsúlyos, hanem kifejezetten elhízott), az gondoljon arra, hogy ha neadjisten nagy bajba kerül (pl. balesetben súlyosan sérül, újra kell éleszteni, vagy más ok miatt műteni kell, stb), sokkal rosszabb esélyekkel indul. Minden beavatkozást, mellkaskompressziót stb. nehezebb megcsinálni, illetve 150-160 kg felett már a legtöbb CT asztalra sem fog felférni. A felépülés is elhúzódóbb mondjuk egy intenzív terápia után, mivel a felnyomott rekesz miatt romlik a légzésfunkció, a lélegeztetőgépről is nehezebben lehet őket leválasztani, a mobilizáció és rehabilitáció is sokkal nehezebb nagy testsúly mellett.

Bocs, tudom, ez indokolatlan meg ilyen életről lehozós, csak a való életben az a meglátásom, hogy aki elhízott, az sosem vizsgálta még ilyen szemmel a problémáját. Hogy ez nem csak arról szól, hogy esztétika meg bodyshaming, hanem tényleg egy óriási kockázati faktor.

ű

ápr. 26. 10:27
 13/14 anonim ***** válasza:
72%
Embere válogatja. Nekem nőként kell az h a férfiak kívánatosnak tartsanak, és itt most nem az h flörtölök v ilyesmi. Egyszerűen nekem ez kell. Akit ez nem érdekel, biztos elvan úgyis.
máj. 14. 21:21
 14/14 anonim ***** válasza:
Voltam boldog kövéren is, de ahogy egyre jobban ráment az egészségemre a súlyfelesleg, annyira éreztem magam egyre rosszabbul. Pedig megvolt már akkor is mindenem amire életemben vágytam. Szerető férj, szép otthon, imádnivaló kiskutya, szeretett munkahely, hobbik, és mégis egyre nagyobb lett a gond, bennem... Azóta lefogytam, és sokkal boldogabb vagyok. Most is megvan mindenem, de mellette még egészségesebb is lettem:)
máj. 26. 07:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!