Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan tudnám végre “letenni”...

Hogyan tudnám végre “letenni” az esti nassolnivalót?

Figyelt kérdés

Tavaly eléggé elengedtem magam, feljött pár kiló. Nem durva túlsúly, bmi alapján normális kategória, de én szeretnék leadni 5-10 kilót.

Ebből eddig kb 1 kiló ment le majdnem két hónap alatt 🥲 úgy, hogy rendbe hoztam az étrendem és sportolok.

DE.

Esténként “muszáj” valamit rágcsálnom. Erős a gyanúm hogy emiatt nem fogyok. Sós mogyi, popcorn, ropi, chips és társaik, minden nap eszek valami ilyesmit, nagyon haragszom magamra emiatt de nincs akaraterőm “csak úgy” leállni.

- Próbáltam ezekből egészséges alternatívát keresni, de azok is sok kalóriàt tartalmaznak.

- Próbàltam kevesebbet enni belőle, de nem megy, megbontom a csomagot és nem bírom lerakni.

- Próbáltam eleve nem venni ilyeneket, de inkább nekiálltam este sütni valami sós aprósütit mint hogy “éhesen” maradjak.

- próbáltam több vacsit enni (ami normálisabb táplálóbb étel mint a nasi), de nem segít, csak még jobban bez@báltam

Az édes nasi nem érdekel, arról semmiség volt lemondani. De a sós ropogtatnivaló estére “muszáj”. Neten főleg arra találok tippeket hogy a cukorfüggőséget hogy lehet legyőzni, és az édes nasikat könnyebb is helyettesíteni egészséges alternatívákkal.

Hogy tudnék leszokni erről? Van valami tuti tippetek hogy hogy lehet

A.) akaraterőt edzeni :D

és/vagy

B.) gyenge akaraterővel is megszabadulni az esti nasitól?

ápr. 4. 15:42
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
84%
Nézd. Én 24 éven keresztül dohányoztam, napi 2 doboz. Rohadt nehéz volt, de sikerült leszokni puszta akaraterővel. Életem legnehezebb kihívása volt. Ez a probléma bár neked biztosan nagyon égető, valójában tök bagatel. Egyszerűen csak erőltesd meg magad, állj ellen és kész. Erre nincs jobb megoldás.
ápr. 4. 19:45
 12/18 anonim ***** válasza:
41%

Derítsd ki, hogy melyik rágcsának magas a zsírtartalma, és azt ritkábban fogyaszd! Ebből a listából:

Sós mogyi, popcorn, ropi, chips

Sós mogyoró: zsíros

popcorn, ropi: kevéssé zsíros

chips: kérdés, melyik fajta.

Ugyanis a zsír jobban hizlal, mint a szénhidrátok vagy a fehérjék, de kevésbé laktat.

ápr. 4. 20:02
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, #1 vagyok, értem, hogy le akarsz szokni erről, de ugyanakkor fogyni is akarsz. Ezért mondom, hogy számolj kalóriát és iktasd bele a nasit - ha látod, hogy miről kell lemondani a nasiért, akkor talán könnyebben engeded el. De ha nem válik be, akkor is fogysz legalább.

Nekem egyébként hasonló volt az édességgel. Az nálam bevált, hogy eldöntöttem h nem eszek csokit és kész. Azaz: sokszor eldöntöttem, de 3 hónapja sikerült megfogadni. Azóta egyszer volt h pokolian rákívántam a csokira, de éreztem h meg tudom állni zabálás nélkül, így végül ettem egy kisebb darabot és nem volt gond. (Nálunk nem opció h ne legyen itthon csoki, mert a többiek ehetnek. ) Lehet, hogy egyszer te is “átkattansz”.

ápr. 4. 21:21
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Csökkentsd az adagot. Adott csomagot oszd el több részre, amikor kibontod, és csak egy részt hagyj elől. (Én pl egy 45g-os ropit nyitáskor 3 fele csomagolom, és az 1/3-ad egy adag.) Rágcsáld lassan!
ápr. 4. 22:19
 15/18 anonim ***** válasza:
6%
ha az olvasáshoz, sorozatnézéshez kapcsolódik a "nassolhatnék", akkor ezeket hagyd el, csinálj valami olyasmit, ami a kezeidet is lefoglalja, pl. színezz, rajzolj, hozzá hallgass podcastot!
ápr. 5. 14:53
 16/18 A kérdező kommentje:

De szeretek olvasni meg sorozatot nézni, nem szeretnék komplett hobbikat elhagyni emiatt…

Köszi a tippeket!

ápr. 5. 15:04
 17/18 anonim ***** válasza:
Keress más elfoglaltságot. Rám mindig csak este, sorozatnézés közben jött régebben a nassolhatnék, nagyon kellett hogy rágjak valamit, átszoktam a szívószálra ha ingert érzek😂. Bevált.
ápr. 5. 20:35
 18/18 A kérdező kommentje:
Hát azóta leginkább csak romlott a helyzet sajnos :(
okt. 29. 11:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!