Spinning + Kondizás! Milyen eredményre számítsak?
Szóval van 15-20kg feleslegem és ezt szeretném leadni. Van mindenhol ,de a combom,hasam,mellem zavar legjobban.Szóval azt szeretném kérdezni ,hogy spinninggel,kondizással meg normális étrenddel el tudnám tüntetni a feleslegemet mindenhonnan? Nem szeretném ,ha lógna a bőröm és a mellem. 4 hónap alatt milyen változást érhetek el? Vagy mit tanácsoltok?
16/F
Ha komolyan gondolod és van akaraterőd, akkor szerintem le tudod adni a felesleget. Ha nem is 4 hónap alatt, de előbb-utóbb biztosan. De ehhez fegyelmezett, normális diéta kell és a rendszeres mozgás.
Ezekre alapozz: zabpehely, csirkemell, hal, sok zöldség, barnarizs + napi min. 3-4 l víz.
A spinning helyett szerintem jobb lenne 50-60 perces sima biciklizés, egyenletes tempóban a neked megfelelő zsírégető pulzustartományban.
A zsírégetés lényege, hogy pulzusunkat hosszan alacsony vagy közepes intenzitású zónában tartsuk. Ez annyit jelent, hogy mozgás közben van oxigén-utánpótlásod, tehát nem fogy el a levegőd. Ezt a fent leírt hatást legegyszerűbben ún. kardiomozgással tudod elérni (gyors gyaloglás, bicikli, taposógép stb.). Ezt minimum 25 percig kell végezned, mert szervezeted ekkor kezdi el a zsírraktárak lebontását (kb. a 20. perc után nyúl szervezetünk a zsírokhoz). A 25 percnyi terhelés lehet a kezdet és egészen 40-45 vagy 60 percre növelheted szervezeted ilyen jellegű terhelését.
Saját zsírégető zónád a következőképpen számolhatod ki legegyszerűbben:
220 - (minusz) életkor X (szorozva) 0.65 = alsó érték
220 - (minusz) életkor x (szorozva) 0.75 = felső érték
Nagyszerű kombináció,de nem tudom 16 évesen hogyan oldod meg a 3 óránkénti fehérjét.
Viszont ha a kajálást sikerül rendbe hozni,nyárra nagyszerű alakod lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!