Mennyi a jo kaloriamennyiseg fogyashoz?
Fogyni szeretnek kb. 30 kilot. Harmincas no vagyok, kiszamoltam a kaloriabazis alapjan, hogy kb mennyi lenne jo, de annyi mindent olvastam mar hogy kicsit osszezavarodtam.
Azt irja a kaloriabazis hog a BMR 1801, az alapjarat kcal egetes pedig 2181. Tobb oldal is azt irja az az egeszseges, ha kb 500 kaloriaval eszek kevesebbet. De ezt melyikbol vonjam le? A BMR-bol vagy az alapjarat kcal egetesbol? Nyilvan majd kitapasztalom, mivel fogyok es mivel nem, de szerintetek mi lenne az a realis kaloria, amivel el lehet kezdeni fogyni, de nem ehezem? En kb. 1600ra gondoltam, de lehet hogy az keves, vagy epp sok? Mar nem tudok eligazodni. Mozgasnak bringazast tervezek, csak szeretnem ha elobb beindulna egy kicsit a fogyas.
Bocsanat az ekezet nelkuli irasert.
"napi 1200 kalória valószínűleg megfelelő lesz"
Ha egy súlyosan elhízott, 110 kilós nőnek kapásból odacsapsz egy szélsőséges 1200 kalóriás koplalást egyik napról a másikra, akkor hamar fel lesz adva a projekt.
1200? Ezt a böszmeséget... a 4 éves lányom eszik kb. ennyit.
Az alapjáratból kell levonni a deficitet.
A bmr az aminél sosem szabad kevesebbet enni. Tehat ha egesz nap alszol es semmit nem csinalsz akkor is elegetsz ennyit. Ennel kevesebbet enni egeszsegtelen.
Az alapjarat kcal egetes az amit ha megeszel akkor tartod a sulyodat.
Jo kiindulas lehet az 500 kcal minusz. Ahogy megy le a sulyod ez majd mar bmr alatt lesz es akkor eleg 400-300 kcal minusz is
Itt elég jól ki lehet számolni a szükségleted.
Én azt javaslom hogyha a napi szükséglet 2181 akkor egyél 1850et. Ezzel 430 deficitben leszel. Az kb heti fel kilo fogyas. Ez az amit biztonsagosan tudsz. A szamok alapjan nem sportolsz semmit pedig heti egyszer egy ora mozgas is segitene.
Amugy meg a gymbeam szamlalojat ajanlom. Az applikaciokba beepitett sokszor nem pontos. [link]
Magyarul itt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!