Miért nem tudok nagyvécézni?
Egyrészt az 1200 kcal 1300 alatt van amivel ezek szerint tisztában is vagy hogy nwm szabad.
Másrészt nem eszel elég rostot és nem iszol elégfolyadékot. Nem csak a kalóroa a lényeg hanem hogy miből viszed be. Teljes kiorlesu pekaruk, habonák, huvelyesek tartalmaznak rostot. Illetve a zoldsegek es a gsumolcsok. Probalj meg minden etkezes melle enni legalabb 15 deka zoldseget. Az jo lesz kezdetnek.
febr. 1. 06:41
2/10 A kérdező kommentje:
Rengeteg zöldséget, gyümölcsöt eszem. Nagyon odafigyelek rá, de semmi. Kefir, Joghurt, rostos keksz.. sok rostot eszem. Reggeli chia magos citromos víz rossz hatással van rá?
És iszol a sok rost mellé elég folyadékot? Minimum napi két liter
Ha nincs a sok rost melett dolyadék akkor nincs miben felduzadjon a rost és nem lesz székletlazitó hatása.
Nyugodtan idd a chia magos citromos vizet ha jólesik. Nem csinál bajt
febr. 1. 07:29
4/10 A kérdező kommentje:
Kb 3-4 litert iszom. Valahol azt olvastam, hogy lassítja az emesztest a chia mag víz. Pedig abban is elég sok a rost.
Mikor elkezdtem Kcal-t számolni és ezzel együtt drasztikusan változtatni az étkezésemen, hiba ettem jól, az első 1-2 hétben nekem is voltak ezzel problémáim. Aztán szépen beállt, úgy ahogy régen, minden reggel kávé után. :D Egyszerűen csak át kell állnia a szervezetednek az új rendszerre, ennyi.
febr. 1. 07:45
6/10 búzaszem válasza:
Szerintem tök jó dolgokat csinálsz. Állj le a chia maggal, helyette 2 dl vízben oldj fel egy kanál útifűmaghéjat. Első héten kiskanállal is elég, majd igyál rá még két pohár sima vizet. Ezzel egyrészt bőségesen beviszed a rostot természetes módon, másrészt menni fog a nagywécézés is. ezt a kúrát 2-3 hétig javaslom, utána már nem kell, csak alkalomszerűen.
febr. 1. 11:58
Ha "diétázom", tehát kevesebbet eszem mint máskor, én sem tudok, ilyenkor csak a gyógynövényes cuccok segítenek.
febr. 1. 12:46
1200-1300 kalória az egy kisgyerek napi adagja, nem egy kamaszé.
Kezdetnek tessék normálisan enni, ne egy 4 éves ovisénak megfelelő mennyiséget.
febr. 1. 14:55
Mióta áll fenn a probléma? Milyen gyakran van székrekedésed, és az meddig tart?
Megjegyzem, csak városi legenda, hogy mindennap kell, ill. nőknél a ciklus is befolyásolja.
febr. 3. 19:13
Nekem volt ilyen problémám amikor keveset ettem ilyen 1000 kcal körül. De ha megettem egy egész kaliforniai vagy kápia paprikát, akkor fixen kakiltam másnap reggel :D
febr. 4. 08:33
Kapcsolódó kérdések: