Miért rekedt meg a fogyásom?
138 kg-ról indultam. Nem egyik napról a másikra, de folyamatosan tudtam fogyni csak annyival, hogy tudatosan kevesebbet ettem és többet mozogtam. Hétről hétre szép lassan mérhető volt a fogyás. Eljutottam a 108-110 kg-os szintre és ebből a sávból képtelen vagyok tovább mozdulni. Lassan fél éve ennyi vagyok, nem megy lejjebb. Pedig nem eszem többet, se mást, mint eddig. Nem is lustálkodok többet.
Miért?
De képzeld, eszembe jutott. Tehát 30 kilót úgy fogytam, hogy nem voltam deficitben... hanem össze-vissza zabáltam és mégis fogytam. Érdekes elgondolás.
Ha nem számolnám a kalóriákat és egész nap zabálnék, szerinted feltettem volna a kérdést?
fél év kellett hogy leessen hogy ez a módszer ezek szerint nem jó és nem működik? 😆
ezek szerint mégse eszel keveset és/vagy mégse mozogsz eleget legalábbis kaloria terén nem márpedig a kaloria deficit a lényeg
"30 kilót úgy fogytam, hogy nem voltam deficitben"
Ha nem lettél volna deficitben, akkor nem fogytál volna 30 kilót. Deficitiben voltál, csak szerencsére ez konkrét kalóriaszámolás nélkül is sikerült. Önmagában nem a kalóriaszámolás okozza a deficitet, számolás nélkül is lehet az ember deficitben, ha szerencséje van. Ha viszont te most fél éve nem fogsz, akkor nem vagy deficitben, és rosszul számolsz, rosszul menedzseled a kalóriákat. Ezen kell változtatni. Olvasd el ezt a cikket, és meg fog oldódni a problémád:
"Pedig nem eszem többet, se mást, mint eddig"
Ez a nyitja. Egy kisebb tömegű embernek azonos szintű mozgásmennyiségnél jóval kevesebb energiára van szüksége. Ahogy csökken a súly, úgy csökkennie kell a bevitt kalóriáknak is. Hogy mennyivel az már többtényezős eü-i kérdés.
Mert nem számolod a kalóriákat!
Tessék: [link] Ezen az oldalon vezeted az étkezéseidet és pontosan tudni fogod hogy hány kalóriát vittél be.
Neked olyan 1800kcal napi keretet javaslok, sok zöldséggel, és minél kevesebb pékáru fogyasztásával. A kenyeret pl jó ha teljesen kiveszed az étrendedből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!