Hogyan szokjak le az esti nagy zabáról?
Évek óta a napi rutinom része, hogy ha hazaérek a munkából, eszem egy jó nagyot. Akkor is, ha nem vagyok éhes. Gondolom azért nehéz megállnom, mert ez egy szokás, azoktól meg nehéz eltérni. Csináltam már olyat, hogy este ettem meg a kalóriakeretem nagyobb részét, de az se jó, mert annyit eszem egyszerre, hogy utána elfekszem az ágyon és nem csinálok semmit már egész este. Szeretném inkább úgy elosztani az étkezést, hogy vacsira csak ilyen max 500 kalóriát egyek vagy annyit sem.
Hogy szokjak le?
A sport tényleg segithet. Egy edzés után jobban is esik enni a vacsit.
Egyebként ha szokás akkor akaratero. Ha ehes is vagy akkor az egesz napos etkezes legyen kiegyensulyozott es ne hagyj ki etkezest
Ha este nassolni vágyok akkor mindig inkább gyorsan megmosom a fogamat😅 azután már elmegy a kedvem a nasitól.
Illetve figyelj oda hogy napközben próbálj többször kevesebbet enni. Én naponta 5x étkezem és közben nincsen nassolás vagy gyümölcs lé. Csak étkezések során viszek be kalóriát, közötte csak sima vizet iszom
Néhány ötlet, hátha beválik valamelyik:
* A munkából az ágyba jössz haza. Azaz, miután befejezted a megérkezés rutint, erőszakkal elkezded a lefekvés rutint.
* Lassan, fokozatosan egyre csökkented az esti kalóriakeretet, úgy, hogy egyre kevesebb kalóriát tartalmazó ételeket vezetsz be. Ezzel párhuzamosan inkább napközben kezdesz egyre többet enni.
* Nem teszel erőszakot a természeten, hanem elfogadod, hogy nálad a vacsora a fő étkezés, és megtartod a szokásodat. Utána pedig lefekszel, a házimunkát reggelre hagyva.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!