A túlsúlyos emberek érzékenyebbek a súlyukra tett megjegyzésekre, mint a soványak?
20.
Nyilvàn értem. A lényeg az, hogy Szimplán arra próbáltam rávilágítani, hogy az embernek ezer dolog lehet épp a fejében ami akkor és ott, amikor látod, fontosabb mint a kinézete.
Én lefogytam már, de attól még baromira zavar, ha a külsőmre tesznek megjegyzést, valószínűleg pont azért, mert egész életemben vagy elhordtak egy utolsó utáni szardarabnak amiért kövér voltam, vagy levegőnek néztek, a családból van aki gyűlölt is emiatt, más vagy beszólt vagy emberszámba sem vett.
Nehéz úgy élni hogy a családod sem szeret, csak ha megfelelsz az általuk kreált ideális képnek.
Egyszer pl normál súly mellett is megkaptam hogy fogynom kéne 10 kilót, mert még dagadt vagyok. Akkor jöttem rá, hogyvannak akiknek nem tudok sehogy se megfelelni,és már nem is akarok.
Fel tudtam volna rúgni az illetőt a holdra, de úgy döntöttem, hogy inkább kizárom az életemből.
Egy akkor megismert idegen ember, ahogy írtam is, pl beszólt még a fogyás alatt is a kövérségemről, mintha nem tudtam volna hogy még van rajtam felesleg. A Gyökér... Küzdöttem akkor már régóta, akik ismertek tudták, addigra kezdett már eléggé látványos is lenni. És erre jön egy fssszkalap egy ilyen dumával. Szerinted ez, akkor és ott milyen érzés volt? Olyan mintha az addigi munkám amit beletettem, semmit sem ért volna. Én is csak egy földi halandó vagyok, ember, aki haladt ahogy csak tudott, de ez az ember azt csinálta amit az emberek 99%-a mindig szokott. Ismeretlenül ítélkezett. Erről kellene leszokni az embereknek, de nagyon.
15:
"Én még nem hallottam olyanról, hogy egy soványnak bárki beszólt volna."
Akkor vagy nem Magyarorszáhon élsz, vagy süket vagy.
Én voltam kövér sokáig, most meg jó ideje sovány vagyok. Nagyságrendekkel több beszólást kapok soványként, mint kövérként kaptam. Egyrészt mert vékonyaknak beszólni nem számít illetlennek, másrészt brutális kultusza van a kövérséghez vezető ételeknek, életmódnak, illetve annak, hogy egy férfin legyen súlyfelesleg.
Más kérdés, hogy kevésbé zavarnak ezek a beszólások, mint az a sokkal kevesebb, amit kövérként kaptam.
Amúgy nem igaz, hogy a legtöbb elhízott ember próbál lefogyni. Akik ilyen-olyan csodadiétába fognak, azok nem akarnak, csak ürügyet keresnek hogy miért nem tudnak, miután nem válik be a csodadiéta. Ebből élnek az ilyet áruló guruk, mert ha fizet érte, elmondhatja, hogy mindent megtett a fogyásért.
A másik fele meg ami a családomban van, már nagyon rég beletörődtek hog e van, éa kifelé kompenzálnak, előadva, hogy milyen jó ez így.
Persze van aki tényleg próbálkozig, de nem jön össze, de ők kevesen vannk, és többségüknek idővel sikerül.
24, teljesen egyetértek, ez a "neked könnyű" rettentő idegesítő.
Nem könnyű, akármennyit ehetek, deszka maradok, és nekem sem tetszik a látvány. Szeretnék hízni, de nem bírok.
Alig találok csinos ruhát magamra mert - a túlsúlyosokra való együttérzés jeleként - minden oversized, lóg rajtam, mintha egy vállfára akasztanám.
26. Attól még van aki szerint neked könnyebb, pl mint annak aki alig ehet, különben jönnek fel a kilók, mert annyira hízékony. Az persze mint írtam is, legyen valaki bármilyen, beszólni mindkét oldalra bunkóság. És úgy egyáltalán.
Szerintem mindenkinek tükörbe kéne néznie, és kussolni, mert nincs tökéletes kinézet, mindenkin lehetne hibát találni, azokon is akik abből űznek sportot, hogy másokat kritizálnak.
Mi pl a tesommal. a 2 véglet vagyunk, én egész életemben kövér voltam, és azért szóltak be, már lefogytam. Ő mindig kimondottan vékony volt, soha nem bántotta senki. Ilyen is van.
26:
Nekem másik irány, ha olyan életmódot élnék, mint akik beszólnak, én is kövér lennék.
Ruhák meg egyre nagyobbak ugyanolyan méret címke vagy szám mellett, ahogy hízik a lakosság, én nadrágot kapok egyre nehezebben ami elég hosszú de nem túl bő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!