Paleo diétába belefér a vízben fözött zabkása reggelire? Ès a kávé tej nélkül?
Miért marad ki a joghurt ? A natúrral semmi gond nincs !
Inkább a müzli helyett legyen a zabkása, nem gondolod ?
Ez a paleo egy nagy hülyeség.. Én is tegnap olvastam róla, mi az, hogy nem szabad tejet, tejtermékeket enni?
Az ősemberi étkezési kultúrához nyúl vissza - csak épp azok is fejték a domesztikált állataikat, és ők is itták. Edd meg azt a rohadt joghurtot nyugodtan, akár kettőt és ne paleózz mert csak kicsinálod magad...
Aha, szóval még te sem tudod igazán mi van a dolog mögött, kérdező
Hát akkor elmondom neked
A paleo diétának semmi alapja nincs. Számos kutatás készült erről, mivel a tudósok felháborodtak: bebizonyították, hogy semmi, de semmi nyomunk nincs arról, hogy a paleolit korban élő emberek hogyan táplálkoztak. akik kitalálták ezt az egészet azok csak sejtelmekre alapoztak, a SAJÁT véleményükre, hogy szerintük mit evett a paleo ember. Arról nem is beszélve, hogy.......mm....nos, nem akarok durva lenni, de úgy látszik sok ember annyira bunkó, hogy leáll a gondolkozása is: nem tűnt fel egy kicsit, hogy a régi időkben még zabkása nem is létezett ? De ezt most halálkomolyan mondom és erre igenis létezik bizonyíték !
Az első étel a hús volt, később amikor lettek farmok elkezdték tenyészteni a zöldségeket és megjelentek a tejtermékek,gabonafélék viszont egy jó ideig NEM voltak !
Számos hadsereg katonái nem ettek életükben semmilyen gabonafélét.
Szóval ez egy jó húzásnak indult, de kezd megdőlni, mert nincs semmilyen alapja, bár örülök, hogy legalább az egészséges táplálkozásra késztet és nem hülye diétázásra. Viszont a joghurt és a tej kihagyását erősen cáfolom, semmi alapja nincs, saját magadnak csinálsz rosszat
a paleo szerintem a legjobb, legalábbis az ilyen 90 napos, meg káposzta szintű marhaságokhoz képest. Egy átlagembernek már ez is megfelelő lehet ahhoz a szarhoz képest, amit művel.
Másrészt azt nem veszik figyelembe, hogy modern világban élünk, ahol van környezetszennyezés, a gyümölcsök, zöldségek tápanyag tartalma is közel nulla az ősidőkhöz képest stb. Moder világban a modern megoldásokat kell kihasználni. pl.: oliva olajat se evett az ősember, tejsavó fehérjét se és vitamin csomagot se. Sajnos nekünk kell, mert más világ van.
*a paleoban is van pár okosság
Ki dönti el, hogy mi okos, mi nem?
Nekem onnantól fogva hiteltelen az egész, hogy RÉGÉSZEK sem tudnak semmit a paleolit korról és táplálkozásról. Akkor min alapszik az egész?
Részemről inkább szavaznék a dietetikusokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!