Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért mondják, hogy 1400 kcal...

Miért mondják, hogy 1400 kcal max egy gyereknek elég? Ha vannak alacsony nők is.

Figyelt kérdés

Én pl 163 cm vagyok, BMR 1500, súlytartás 1800, fogyásra nekem 1600at számolt de az elég lassú, pedig van rajtam kb 15 kg plusz, most vagyok 74. Ez a 200 kcal annyit számít, hogy az 1400 már gyerek adag? És aki mondjuk még alacsonyabb és nincs rajta plusz kiló?

Egy dietetikus mondta ezt Tiktokon és ott is megkérdeztem és ő is meg mindenki más is nekem esett :D

2023. aug. 28. 08:17
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
76%
Attól, hogy valaki nem eszik kenyeret, cukrot, anyámkínját, még hízhat ugyan úgy. Hízlaló élelmiszer nincs, mindig a mennyiség hízlal, nem a milyenség. El kéne már felejteni ezt a 600.000 éves mítoszt, miszerint a kenyér hízlal. Oké. Egyél napi 1 szelet kenyeret, meglátjuk tényleg hízlal-e. :)
2023. aug. 28. 17:21
 12/14 anonim ***** válasza:
31%
Mert EZ TÉNY, azért.
2023. aug. 28. 19:53
 13/14 anonim ***** válasza:

Pár centivel vagyok csak magasabb nálad, én azt tudom mondani, hogy hát mozogni kell mellé.

Bmr nálam is 1500, viszont ha az aktivitásom is nézem akkor bizony én 1700 kalóriával már kb 500as deficitben vagyok.

Persze ez egy olyan embernek aki pl. irodában dolgozik és autóval jár nem feltétlen megoldható általában, ezzel én is tisztában vagyok.

Lényeg a lényeg, alacsonyabb/átlag magasságú nőként kényelmesen tartható deficited mozgással együtt lesz általában.

2023. aug. 28. 21:02
 14/14 anonim ***** válasza:
76%
Hát figyi, én alacsonyabb vagyok nálad, 157 cm, és ehhez 49-50 kiló. Nem igazán van felesleg rajtam, régóta rendszeresen sportolok, az izom definícióim moderáltan látszanak a hasamon, combomon, karomon, hátamon... stb. Ha szálkásítok, akkor eszek 1400-1600 kcal körül (mivel nincs kőbe vésve a súlyom, télen azért felmegy 52-53 kilóra, így tavasszal kicsit szoktam pár hónapig diétázni). Ha súlyt tartok, akkor inkább 1800-2000 kcal az ideális bevitelem. De ehhez elég aktív is vagyok, heti 3-4 alkalommal futok (amíg jó idő van hozzá), plusz erősítő edzéseket is csinálok saját és/vagy szabad súllyal hasonló mennyiségben. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy az aktivitás nagyban befolyásolja a kalória igényedet. Ha alacsony vagy, akkor pláne fontos, hogy mozogj, mert anélkül kritikusan kevés kalóriát kellene bevinned, ami hosszú távon nem jó. Nyilván semmi bajod nem lesz, ha 1-2 hónapig 1400 kcal-t eszel, de már én is szédülök, meg erőtlen vagyok ennyi mellett, nem bírnék tartósan ennyit enni. Az étel összetétele se mindegy. A legtöbben tapasztalják (nyilván nem mindenki, csak szignifikánsan sokan), hogy moderáltan magasabb fehérje és zsír bevitel mellett jobban fogynak, mint magas ch-n, hiába ugyanannyi kcal. Így ezzel is lehet játszani. Az éhségérzet is sokkal kontrollálhatóbb a legtöbbeknek ilyen étrend mellett, mivel a megfelelő mennyiségű fehérje, zsír, rost sokkal jobban eltelít, mint a ch.
2023. aug. 29. 07:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!