180cm vagyok és 100 kg, mit csináljak?
Figyelt kérdés
30 éves vagyok és nagyon rossz a kondim, 10 éve irodában dolgozom és mellette kényszerevő is vagyok.
Próbáltam tornázni de 5 perc ment a 60-ból.Úgy érzem nagy a baj!
2023. aug. 25. 15:24
12/14 anonim válasza:
Nekem volt egyszer kb. 20 kg túlsúlyom. Amit csináltam, hogy lecsökkentettem a kaját, nem ebédeltem meg 2x egy nagy adagot meg leszoktam a kényszeres nassolásomról. Mellette laza edzést csináltam, két kézi súlyzóval meg sokat edzettem hasra plusz elmentem gyalogolni.
13/14 anonim válasza:
Kevés mozgás és irodai stressz növeli a kortizol szintet. 30 éves kor még valószínűleg jó a testedzéshez, előtte nem árt teljes vérképet készíteni és megnézni a vércukrot, kardiológushoz elmenni, pajzsmirigy működést ugyanis könnyen lehet hogy 2-es vércukorbetegséged is van, ami kapcsolódik a kényszerevéshez, vagyis a táplálkozásod helytelen és nagy cukoringadozásoktól szenvedsz, onnan a kényszerevés. Amint megvannak a leletek, megbeszélni az életmódváltást a háziorvosoddal. Csodadiétákat, fogyókúrás szereket, csodavitaminokat felejtsd el, ahogy a Bruti a 150 kilós humorista mondta "én minden fogyókúrát kipróbáltam mozgáson kívül, mindegyik sz*r". A testedzés az egyetlen dolog ami elfogyasztja a zsírt. Ha nincs kondid, egy jó lábbeli és napi pár óra séta minden nap, sima vízzel a hátizsákodban, nem Borsodi barna sörrel, vagy cukros löttyökkel sétálni. A legfontosabb: Nincs jutalomfalat mert mozogtál! Inkább rendes alvás és cukormentes italok (mesterséges édesítő sem kell, az még rosszabb), bubis és mentes víz, cukor nélküli kv és tea. Eljutni a 100 kg-ig is egy hosszú és fáradságos munka volt. Ne akard gyorsan eredményt. És sose hagyd abba. Nem egy darabig kell csinálni aztán visszatérni a rossz szokásaidhoz. De előbb a tételes kivizsgálás, beutalók. Sok sikert!
14/14 anonim válasza:
Meg a 6-os és 9-es válasz a jó tanács. Mozgás nélkül lefogyni hiba, pillanatok alatt visszajön és még rondább lesz a tested mint régen. Ha a mozgás (intenzív séta, nem túl intenzív de tartós 40 percen túli de legalább 55 perces szobabiciklizés) rendszeres, a zsír az izzadságon a bőrön keresztül távozik, szén dioxid szagú lesz az izzadt pólód amit ha kiteszed száradni, oxigén hatása miatt szinte teljesen semleges szagú lesz a száraz pólód. 40 perc kell hogy a folyamat beinduljon. Lehet intenzív mozgással nyomulni de akkor pótolni kell a hirtelen kivont cukrot a véredből vagyis adtál a xarnak egy pofont, és akkor jön az "izotóniás" ital meg a többi műszar por meg protein szelet sok pénzért. Ha sok sétától fájnak az ízületeid, sétabotok. Ha unod a sétát, a friss levegőt és a madarak csiripelését, fülhallgató az okostelefonba és akkor nem zavar a csiripelés séta közben :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!