Hogy lehet úgy gondolni az evésre, mint üzemanyagra?
Tehát csak akkor enni, amikor éhes vagyok és csak annyit, amennyire szükségem van.
Érzelmi evő vagyok, meg megvan ez a napi rutin, hogy pl hazamegyek munkából és egyből eszem, pedig nem is vagyok éhes mindig.
10. Igazad van neked is. Nekem a nagymamám volt olyan, ha nem kértünk repetát, vagy a sütiből amit sütött, megsértődött amíg meg nem gondoltuk magunkat, nyomta az érzelmi zsarolást, hogy milyen hálátlanok vagyunk, mert ő mennyit dolgozott a kajával erre nekünk az nem kell. De hát senki se kért annyi kaját....
Közben meg egész addig amíg meg nem halt, kisgyerekkoromtól kezdve beszólogatott milyen kövér vagyok és fogyókúráznom kellene.
Szóval egyem meg a 3 fogásos ebédet, repetát is, de közben baj hogy milyen ronda kövér vagyok, fogyjak már le. Hol ebben a logika? 🤣
Jaj, ne is mondd.
Keresztanyám volt ilyen, mondtam, hogy nem kérek többet, meg hogy ne csináljon annyi adagot, mindig rengeteget csinált.
S mikor nem tudtuk megenni “de hát akkor ki fogja megenni?”
Bakker, mondtuk, hogy kettőnknek 2 adagot csináljon, ne ötöt..
A slusszpoén, hogy ha ő volt valakinél, egy kekszet se fogadott el..
10. NA IGEN!
Bármikor vendégségbe megyek, mindig egyél ezt egyél azt, látják hogy már az előttem lévő kaját is alig tudom legyűrni, de egyek még. Ha meg valamit nem szeretek, vagy tele vagyok, jön a megsértődés és az érzelmi zsarolás, hogy csak nekem csinálta, meg hogy őt most szomorúvá tettem (tényleg volt, aki ezt mondta, mert délután 4kor már túl voltam az ebéden, de még nem voltam éhes vacsizni). Ha meg mondom, hogy nem kérek, azt hiszik, csak szégyenlősködöm, azt nem veszi figyelembe, hogy egész eddig zabáltam a kajáját.
Hajaj, nekem is volt, aki azt mondta, ha nem fogadom el, megsértődik. Mondtam, csak tessék.
Anyukámmal történt, hogy az ilyen belédiktált ételt kihányta..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!