Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » A jógával lehet fogyni? Ha...

A jógával lehet fogyni? Ha igen, milyen ütemben?

Figyelt kérdés

2023. aug. 12. 13:44
 1/8 anonim ***** válasza:
94%
Kalóriadeficittel lehet fogyni. Ha te ezt jógával el tudod érni, akkor fogyni fogsz. Ha nem, akkor nem.
2023. aug. 12. 16:21
 2/8 anonim ***** válasza:
6%
Nem. Jóga erre csak annyira (vagy kevésbé!) alkalmas, mint sakkozás
2023. aug. 12. 16:56
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
A kalóriabázis szerint a vinyasa jóga elég jól égeti a kalóriát. Ha ez igaz, és kalóriadeficit is van mellette akkor szerintem lehetséges. Végülis a titok a kalória bevitel csökkentésén van. A mozgás már csak segit a feszes formák elérésén. A jógát egyébként is nagyon jó mozgásformának tartom.
2023. aug. 12. 20:04
 4/8 anonim válasza:
76%

Kedves Kérdező!

Igen lehet fogyni a jógával! Mint mindent fokozatosan kell csinálni!

Soha ne erőltesd túl a mozdulatokat! A megfelelő hasi légzés, sok nyújtás nagyon fontos. Először párszor tarts ki egy-egy ászanát, majd fokozatosan növeld, ahogy a tested alkalmazkodik! 20-30 perccel érdemes kezdeni, ha egyáltalán nem sportoltál eddig. Ezt akár minden nap, ha nem nyújtasz, akkor izomlázad lesz, akkor legalább két napig ne erőltesd!

16:56

Nézd már meg a jógázókat (nem a hobbi), milyen izmosak...

Próbáltál már percekig kitartani egy pózt! Szálkás, izmosak.

2023. aug. 12. 22:34
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy írták, kalóriadeficittel lehet fogyni. A jógával több kalóriát használsz mintha csak feküdnél, de kevesebbet, mint pl futással. Ha a mostani táplálkozásod és aktivitásod mellett állandó a súlyod és csak annyit változtatsz, hogy pluszban elkezdessz jógázni, akkor fogyni fogsz
2023. aug. 13. 09:28
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

6-os!

Én rendszeresen sportolok, minimum heti 4-szer. Crossfit, ezen kívül futás, úszás, kerékpározás, túrázás, hegymászás. Pár hete elmentem jógázni, sok mozdulat megtartása komoly feladat volt nekem is,csöpögött rólam a víz a végén. Egyébként biztos van alibi jóga is, ahogy alibi testépítés, alibi futás, meg bármi.

2023. aug. 13. 13:34
 7/8 anonim ***** válasza:
0%

Nem érted a lényeget! A jóga nem egy dinamikus mozgás. Elhiszem hogy a kitartott pózoktól rohad az izmod de hidd el hogy az kinetikailag nulla. Így bármekkora az erö, a munkavégzés nulla lesz (mert az 'l' avagy az 'm' nulla lesz, így az egész szorzat nulla)

Azért izzadsz mert feszülnek az izomrostok/inak. De hidd el hogy munkát nem végzel vele.

Izzadni pedig a szaunában is lehet, mégse fogysz le. Csak kiizzadod a vizet, ezért leszel könnyebb. Átmenetileg! Ami itt többlet energiafogyasztás, azt mind a szíved hevesebb munkája csinalja

2023. aug. 13. 13:38
 8/8 anonim ***** válasza:
0%
Rosszul írtam. Szóval nem az 'm' hanem a 'h' lesz nulla. De végülis a lényeg ugyan az. A fizikai értelemben végzett munka NULLA
2023. aug. 13. 13:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!