Kedves Kérdező!
Igen lehet fogyni a jógával! Mint mindent fokozatosan kell csinálni!
Soha ne erőltesd túl a mozdulatokat! A megfelelő hasi légzés, sok nyújtás nagyon fontos. Először párszor tarts ki egy-egy ászanát, majd fokozatosan növeld, ahogy a tested alkalmazkodik! 20-30 perccel érdemes kezdeni, ha egyáltalán nem sportoltál eddig. Ezt akár minden nap, ha nem nyújtasz, akkor izomlázad lesz, akkor legalább két napig ne erőltesd!
16:56
Nézd már meg a jógázókat (nem a hobbi), milyen izmosak...
Próbáltál már percekig kitartani egy pózt! Szálkás, izmosak.
6-os!
Én rendszeresen sportolok, minimum heti 4-szer. Crossfit, ezen kívül futás, úszás, kerékpározás, túrázás, hegymászás. Pár hete elmentem jógázni, sok mozdulat megtartása komoly feladat volt nekem is,csöpögött rólam a víz a végén. Egyébként biztos van alibi jóga is, ahogy alibi testépítés, alibi futás, meg bármi.
Nem érted a lényeget! A jóga nem egy dinamikus mozgás. Elhiszem hogy a kitartott pózoktól rohad az izmod de hidd el hogy az kinetikailag nulla. Így bármekkora az erö, a munkavégzés nulla lesz (mert az 'l' avagy az 'm' nulla lesz, így az egész szorzat nulla)
Azért izzadsz mert feszülnek az izomrostok/inak. De hidd el hogy munkát nem végzel vele.
Izzadni pedig a szaunában is lehet, mégse fogysz le. Csak kiizzadod a vizet, ezért leszel könnyebb. Átmenetileg! Ami itt többlet energiafogyasztás, azt mind a szíved hevesebb munkája csinalja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!