Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Túlsúlyos is lehet testkép...

Túlsúlyos is lehet testkép zavaros?

Figyelt kérdés
Aki tényleg kövér de ő még annál is kövérebbnek látja magát
2023. júl. 23. 08:52
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Simán lehet.
2023. júl. 23. 09:04
 2/9 anonim ***** válasza:
73%

Könnyen, ami főleg a társadalmi megosztottság hozadéka. Egy túlsulyoson eleve nagy a nyomás, mert az emberek kevésbé toleránsak ezzel szemben.

Ugyanúgy, ahogy a vékonyak között is vannak, akik vékonyabbnak látják magukat a valóságnál, túlsúlyosok között is akadnak ilyenek.

2023. júl. 23. 09:55
 3/9 anonim válasza:
100%
Lehet természetesen.
2023. júl. 23. 10:17
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
SÖT, az is testképzavar, ha túlsúlyos és vékonynak/átlagosnak tartja magát.
2023. júl. 23. 11:40
 5/9 anonim ***** válasza:
84%

A testképzavar CSAK ANNYIT JELENT, hogy nem olyannak látja magát, mint amilyen a valóságban.

A kövérek többsége ebbe a kategóriába tartozik, mert nem hiszi el, hogy tényleg annyira túlsúlyos, azt mondja/Látja, hogy "van rajta valamennyi felesleg", de azt nem, hogy teljesen elhízott.

Csak ebbe lassabban halnak bele, mintha valaki halálra éhezteti magát.

2023. júl. 23. 11:42
 6/9 anonim ***** válasza:
72%
Az még csak igazán.
2023. júl. 23. 12:47
 7/9 anonim ***** válasza:
82%

Én 169/65 már testképzavaros voltam, és fogyni akartam, mert dagadtnak láttam magam.

Pedig az egy normális súly még, és nem hájas voltam, hanem ebből izom is volt azért.

2023. júl. 23. 15:11
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Testképzavar az is, ha valaki hozzászokott, hogy régebben túlsúlyos volt (szándékosan nem akarom, nem akartam másképp írni... nehogy megsértődjenek...), és később, amikor már lefogyott, akkor is túlsúlyosnak érzi magát, kövérnek érzi magát, pedig nem az... egyszerűen hozzászokott ahhoz a tempóhoz, amit akkor bírt, és később, ha begyorsítja lépteit, cselekedeteit, csak akkor jön rá, hogy többet bír azóta, hogy lefogyott.

Cél az, a fogyáshoz, hogy fokozatosan haladjon az illető a testsúly leadásában, csökkentésében; kevesebbet eszik és inkább zöldséget, gyümölcsöt, mint főtt ételt. A jó minőséget kell keresni, a silányabbat nem elfogyasztani. Vitamininnivalókat természeteset vásárolni, nem az ízesített műitalokat választani.

2023. júl. 23. 16:47
 9/9 anonim ***** válasza:
51%
Inkább azt kérdezném, vékony emberek között van -e testképzavaros, mert a legtöbbség az azok közül kerül ki, akik túlsúlyosak voltak, de már nem túlsúlyosak, jelentősen soványabbak.
2023. júl. 23. 16:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!