Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mit egyek elalvás előtt?...

Mit egyek elalvás előtt? Emiatt kelek fel óránként?

Figyelt kérdés

A megszokások embere vagyok, nem szeretek változtatni, ugyanazokat eszem, ugyanabban az időpontokban stb.

Feltűnt, hogy az utóbbi időben szó szerint óránként felkelek éjszaka, amivel nekem tulajdonképpen nincs problémám, mert egyébként kb. 1 perc alatt vissza alszom és napközben sem vagyok fáradt, heti szinten edzek 5 alkalommal, napi szinten sétálok 15+ kmt, ezt fáradtan nem nagyon lehetne bírni.

Van egy bizonyos étel, amiről képtelen vagyok lemondani, de hajlandó lennék rá, ha ettől jobban aludnék.

Szeretek nagyokat enni, az utolsó étkezésem 150g zab, (kb fél liter vízzel megfőzve) 150g tojásfehérje, illetve ennek a tetejére 150g 0%-os gyümölcsös joghurt. Ez kb. ~750 kalória, aminek nyilván nagyobb része szénhidrát.

10-11 órakor fekszem le aludni, ez az utolsó étkezésem pedig 9 órakor van.

Ha ezt lecserélném valami másra, akkor meglehet, hogy jobban is tudnék aludni? A "más" alatt itt azt értem, hogy ugyanúgy ~750 kalória értékben lenne ez az étel, illetve ugyanígy elalvás előtt 1 órával. Az kizárt, hogy 3 órával elalvás előtt egyek, abba nem tudok kiegyezni, mert éhesen nem szeretek elaludni.

2023. júl. 10. 09:25
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha eddig is ezt etted, és nem volt gond, akkor lehet, hogy most sem az összetétel a probléma vagy az étel, hanem valami más (meleg van stb.). Van aki több szénhidráttal, van aki több fehérjével tud jobban aludni. Elképzelhető azért az is, hogy a szervezeted most "meggondolta magát" és mást kíván, esetleg alakítsd át a makrókat, és próbálkozz a kevesebb szénhidrátos verzióval, mert fehérje azért van bőven :). Ha mégsem ez a bibi, akkor nyilván valahol máshol kell keresned, stressz napközben, folyadékfogyasztás vagy egyéb.
2023. júl. 10. 10:32
 2/10 anonim válasza:
20%
Reggelizz mint egy milliomos,ebédelj mint egy polgár,vacsorázz mint egy koldus..
2023. júl. 10. 10:41
 3/10 anonim ***** válasza:
77%
Próbálj ki szálas nyugtató teákat pl citromfű, levendula.
2023. júl. 10. 15:41
 4/10 anonim ***** válasza:
65%
kisit kenyszerbeteg vagy? :-D nagyon kemenyen hangzik. lazulj be kicsit
2023. júl. 10. 19:39
 5/10 anonim ***** válasza:
19%

Ez estére rengeteg szénhidrát. A napi ch 75 százalékát kira délutánig be kéne vinni.

Lefekvés előtt 2 órával meg ennél sokkal kisebb étkezést kéne enni

2023. júl. 10. 23:23
 6/10 anonim ***** válasza:
12%
Ha étkezés után már akig 3órával éhes vagy, akkor az étrended összetétele nem megfelelő a szervezeted számára. Normális esetben simán bírni kellene éhség nèlkül 6 órát.
2023. júl. 10. 23:40
 7/10 anonim ***** válasza:
* alig
 8/10 anonim ***** válasza:
20%
Elég káros mindig ugyanazt enni. Simán lehet hogy valamilysn vitaminhiány miatt alszol rosszul amit az egysíkú étkezés okoz
 9/10 anonim ***** válasza:
35%

Majd megszokod. Eléggé sokat eszel lefekvés előtt. Szóval éhesnek tuti nem kell lenned.

Én mondjuk nem 9-kor ennék, ha 10-11-kor fekszem.

Ha éhes vagy, igyál egy pohár vizet.

2023. júl. 11. 09:26
 10/10 Senior Séf ***** válasza:
39%

Azért ébredsz fel, mert leesik a vércukrod. Próbálj meg egy fél banánt(nem többet!) felkarikázni, parajdi sóval meghinteni, és pár csepp babér-, vagy olívaolajjal nyakon önteni, és elalvás előtt elmajszolni.

Egyébként ne tévesszen meg az, hogy nem érzel fáradtságot az óránkénti felébredés ellenére sem. Ez csak azt jelenti, hogy a mellékveséd (most még!) teszi dolgát. Ő a test energiaközpontja, kortizollal lát el, amikor stressz ér. De ha kivan zsigerelve (a tiéd ki van), egyszer csak kifárad. Onnét nehéz lesz visszajönni!

2023. júl. 12. 15:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!